50 χιλ. από Γραμμένο σε Άδωνι για «βάναυση στοχοποίηση απλού πολίτη από πανίσχυρο πολιτικό στέλεχος»

50 χιλ. από Γραμμένο σε Άδωνι για «βάναυση στοχοποίηση απλού πολίτη από πανίσχυρο πολιτικό στέλεχος»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λόγος και αιτία, ένα tweet του Άδωνι Γεωργιάδη με το οποίο παρουσίαζε φωτογραφία του τραγουδοποιού Σπύρου Γραμμένου σημειώνοντας πως αυτός είναι ο Pitsirikos και γράφοντας πως είναι ένας άνθρωπος με «μίσος πέραν πάσης λογικής»

20 Νοεμβρίου 2016


«Με τον τρόπο αυτό ο εναγόμενος (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης)», γράφει στην αγωγή του ο Σπύρος Γραμμένος, «απευθυνόμενος αρχικά σε 146.000 διαδικτυακούς συνομιλητές του ακόλουθους (followers) με στοχοποίησε κατατάσσοντάς με στην κατηγορία των ανθρώπων με "μίσος πέραν πάσης λογικής". Η ανάρτησή του αυτή διαδόθηκε αστραπιαία στο διαδίκτυο κι έλαβε τεράστιες διαστάσεις αφού την ακολούθησαν αμέτρητα σχόλια με πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές κατά του προσώπου μου όπως "ψόφος και να ουρώ στον τάφο σου αριστερό σκουπίδι", "αυτό το σκουπίδι είναι ο πιτσιρίκος, ξέρετε τι να κάνετε όταν τον συναντήσετε", "σε ψάχνουν οι ψυχές των τριών νεκρών της Marfin", "από τη φάτσα σε έκοψα, άμα σε πετύχω θα σου στείλω καμία ψιλή έτσι για το καλό" και άλλες».
 
Στη συνέχεια της αγωγής γίνεται λόγος από τον ενάγοντα για την «τεράστια δημοφιλία και δημοτικότητα του Άδωνη σαν συγγραφέα, εκδότη, παρουσιαστή τηλεοπτικών εκπομπών πωλήσεων βιβλίων και πολιτικού εκλεγόμενου συνεχώς σαν βουλευτή από το 2007», για την «ένταση και το είδος της εις βάρος μου προσβολής που επιτείνονται ενόψει του επαγγέλματός μου», αλλά και στις απειλές «που θα εκτείνονται στο διηνεκές μέσω αναζήτησης στο διαδίκτυο»
 
Στο τέλος ο Σπύρος Γραμμένος αναφέρεται ξανά στο πρωτοφανές γεγονός, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «βάναυσης διαδικτυακής επίθεσης, έκθεσης και στοχοποίησης ενός απλού πολίτη από πανίσχυρο πολιτικό στέλεχος». Με την αγωγή ο καλλιτέχνης ζητάει 50 χιλιάδες ευρώ για ηθική βλάβη με τη «ρητή επιφύλαξη προς αναζήτηση ικανοποίησης κάθε άλλης ζημιάς που έχω υποστεί και πρόκειται να υποστώ».
 
Ο Άδωνις απάντησε μέσω twitter (παρακάτω) κάνοντας την απρέπεια να βγάλει στο διαδίκτυο τα πλήρη στοιχεία και τη διεύθυνση του καλλιτέχνη.
Νομικά έχει το δικαίωμα μια και η αγωγή αποτελεί δημόσιο έγγραφο, αλλά ηθικά σίγουρα όχι. Σαν να είναι υποκριτική η συγγνώμη του μοιάζει έτσι, σαν να τον βγάζει πάλι φόρα παρτίδα στα «σκυλιά» των social media. Δεν ξέρω... 


Γενικώς οι αγωγές δεν αποτελούν λύση, εμείς είμαστε κατά. Για τη δημοσιογραφία ειδικά δεν το συζητώ. Υπάρχουν και οι μηνύσεις για όποιον θίγεται.
Βέβαια οι βουλευτές διαθέτουν ασυλία, μόνο αγωγή έχεις το δικαίωμα να τους κάνεις, αλλιώς δεν μπορείς να τους αγγίξεις δικαστικά.