Music

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2016 #3

29 Δεκεμβρίου 2016

Στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

#1

#2

ΙΟΥΛΙΟΣ
 
- Νέο ραδιόφωνο στα FM της πόλης. Ο Ηρόδοτος FM βγαίνει τελικά στον αέρα ως Nostos στους 100.6, μόνο με μουσική και χωρίς πρόγραμμα ή διαφημίσεις.
 
- Ραδιοφωνικό εγχείρημα από πρόσφυγες στην Αθήνα. Το πολυπολιτισμικό Shabab Radio, από έναν Σύρο πρόσφυγα, μια Γερμανοπολωνέζα δημοσιογράφο, μιας Ελληνίδας κι ενός Ισπανού.
 
- Καταγγελία από την Bari-Focus για πλαστές ακροαματικότητες, που δημοσιεύονται από μερίδα ραδιοσταθμών του Ηρακλείου Κρήτης.
 
- Απολύεται από τον Alpha 98.9 η εκπρόσωπος των εργαζομένων στον σταθμό, Γεωργία Ιωαννίδου, επειδή δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας.
 
- Ναυάγιο στις συζητήσεις για την ΣΣΕ μεταξύ των ιδιοκτητών ραδιοφώνων και των τεχνικών.
 
- Στο πλαίσιο των γενικών αλλαγών στον Επικοινωνία 94, ο σταθμός αλλάζει πρόγραμμα και image με προσθήκες παραγωγών κι εκπομπών και νέο λογότυπο.
 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 
- Επιστρέφει στο πρόγραμμα του Σπορ FM 94.6 το Fight Club, των Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαιμάκη, μετά από 3 χρόνια απουσίας απ'τον αθλητικό ραδιοσταθμό.
 
- Φωτιά ξεσπά στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ομίλου ΑΝΤ1, με αποτέλεσμα ο Easy 97.2 και ο Ρυθμός 94.9 να τεθούν εκτός αέρα για πολλές ώρες.
 
- Βγαίνει στον αέρα, στην συχνότητα του Ξένιου 94.3 ο Dream FM, με house και dance τραγούδια.
 
- Αποχωρήσεις στα ραδιόφωνα. Εκτός Panda 88.6 ο γενικός διευθυντής του, Ίζυ Κουτιέλ, με τον σταθμό να μπαίνει «στον πάγο» από τους ιδιοκτήτες του. Στον Βήμα FM δεν συνεχίζει η Αφροδίτη Γραμμέλη, που έκανε εκπομπή με τον Κοσμά Βίδο τα μεσημέρια, και στον Red 96.3 ο Λευτέρης Κεφαλάς, μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας.
 
- Στον αντίποδα, συνεχείς οι προσθήκες στον Μέντα 88, υπό την διεύθυνση του Νίκου Μωραίτη, όπως ο Θανάσης Αλευράς, η Βιβή Παπαστάθη και ο Βαγγέλης Περάκης. Στον Σπορ FM 94.6 με δική του εκπομπή ο Ντέμης Νικολαίδης, ενώ στο έτερο αθλητικό ραδιόφωνο εντάσσεται ο Χρήστος Σούτος.

 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
 
- Μεταγραφών συνέχεια. Η Γιοβάννα Βλασσοπούλου στον Red 96.3, Βασίλης Αδαμόπουλος και Σωτήρης Ξενάκης στο νέο πρόγραμμα των Παραπολιτικών 90.1, Μαίρη Αργυριάδου στο πρωινό του Δρόμου 89.8, η Αντωνία Καλλιμούκου στο αντίστοιχο του Λάμψη 92.3, η Άννα Πρέλεβιτς στον Love 97.5, οι Φουνταριστοί Μηνάς Τσαμόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης στο Sport24 103.3 και ο Γιώργος Παπαχρήστος στον Σκάι 100.3.
 
- Και αποχωρήσεων συνέχεια. Αλέξανδρος Νικολαίδης και Αντώνης Κυρίκος σταμάτησαν τις εκπομπές τους στο Sport24 103.3. Στην πρώτη περίπτωση, η λήξη της συνεργασίας έγινε με επεισοδιακό τρόπο, με τον παραγωγό να καταγγέλλει πρόσωπα του σταθμού μέσω του προφίλ του στο facebook.
 
- Πλήρες πρόγραμμα εντάσσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Velvet 96.8 της Θεσσαλονίκης, μετά και τις πολύ καλές επιδόσεις του στις ακροαματικότητες.
 
- Κινητοποιήσεις στον Ελληνικό 93.2, με τους τεχνικούς να κηρύττουν 48ωρη απεργία λόγω ανεξόφλητων οφειλών.
 
- Μια ακόμα διεθνής διάκριση για το NGradio.gr, το οποίο βγαίνει για δεύτερη σερί χρονιά το καλύτερο web radio του κόσμου, στα βραβεία WMA.
 
- Μεγάλη «εναέρια» κόντρα μεταξύ του Διονύση Βερβελέ και του Βαγγέλη Αρναούτογλου στην εκπομπή τους, με αφορμή ένα... πέναλτι του Ολυμπιακού.
 
- Διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται η σύμπραξη μεταξύ δήμων για τα δημοτικά ραδιόφωνα, προτείνει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών η ΚΕΔΕ.
 
- Ξεκινά η συνεργασία του Flash 96 με το toradiofono.gr, όπως και το νέο πρόγραμμα του ενημερωτικού ραδιοσταθμού.
 
- Επιστρέφει στον Best 92.6 ο (παραγωγός-συνεταιριστής) Κώστας Γιαννακίδης, μετά από 4 χρόνια. 

Στην ίδια κατηγορία