Ερωτήματα από το ΕΣΡ για τη μεταβίβαση του Ελληνικού 93.2

Ερωτήματα από το ΕΣΡ για τη μεταβίβαση του Ελληνικού 93.2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΕΣΡ καλεί τους εκπροσώπους του ραδιοσταθμού να παρέχουν εξηγήσεις, την ερχόμενη Τρίτη.

04 Φεβρουαρίου 2017
Πιθανότητα «μπλόκου» στη μεταβίβαση του Ελληνικού 93.2 στη Real Group. Η Ανεξάρτητη Αρχή εντόπισε νομικές παραβάσεις στο προσύμφωνο μεταβίβασης του σταθμού, που γνωστοποιήθηκε στο ΕΣΡ την 5η Ιανουαρίου 2016, την περίοδο δηλαδή που ήταν ανενεργό. Την ερχόμενη Τρίτη 7/2 στην ημερήσια διάταξη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, θα γίνει ακρόαση του ραδιοσταθμού «για παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν το άρθρο 11 παρ. 7 του Ν.3592/2007 – προσύμφωνο μεταβίβασης»
 
Η εν λόγω παράγραφος αναφέρει ότι «οι φορείς άδειας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού υποχρεούνται να συνάπτουν είτε οι ίδιοι απευθείας είτε ο συλλογικός φορέας στον οποίο συμμετέχουν, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με το κάθε είδους απασχολούμενο σε αυτούς προσωπικό, εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας. Άλλως, εφαρμόζονται οι εκάστοτε ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τη συγκεκριμένη κατηγορία προσωπικού του ιδιωτικού τομέα». Θυμίζουμε ότι οι τεχνικοί του Ελληνικού 93.2 είχαν κηρύξει δύο φορές 48ωρες απεργίες, τον περασμένο Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015 λόγω οφειλών σε αυτούς και την ΕΤΕΡ, κατ' εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας της Ένωσης. 
 
Πάντως, σε περιπτώσεις όπως π.χ. της μη έγκρισης πώλησης του Εν Λευκώ 87.7 από τον Κώστα Καββαθά στην Three Dee A.E. του Αντώνη Λυμπέρη, το ΕΣΡ διατάσσει τη μεταβίβαση των μετοχών του ραδιοσταθμού σε τρίτους εντός 3 μηνών, εκτός αν κατατεθεί αίτηση θεραπείας και αλλάξει η αρνητική απόφαση.