Τα τραγούδια της εβδομάδας 6-12/2

Τα τραγούδια της εβδομάδας 6-12/2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ταξίδια στο χρόνο, καθώς δίπλα στο φουτουριστικό στιλ των βέλγων VUURWERK και της ισραηλινής Noga Erez συναντάμε τους Blondie, τους Depeche Mode, τον Barry Adamson και τους Pretenders να συναντούν τους Pet Shop Boys, αλλά και τη Νεφέλη Λιούτα, τους Moon Duo, τους Future Islands και τους αυστραλούς Rolling Blackouts Coastal Fever…

06 Φεβρουαρίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

VUURWERK - Face It ft. Khazali
Η μουσική του αιώνα που διανύουμε είναι χορευτική και κατά βάση ηλεκτρονική κι αυτό πιστοποιείται από τα charts, τα εξώφυλλα του παγκόσμιου μουσικού Τύπου, το διαδίκτυο, τα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.
Κι οι δύο βέλγοι, VUURWERK (που όπως μας πληροφορούν σημαίνει «πυροτεχνήματα» στα ολλανδικά), ψυχαναλυτές στο επάγγελμα και εγκατεστημένοι στο Λονδίνο, συναντούν τον λονδρέζο Khazali για να φτιάξουν ένα χορευτικό διαμάντι.
Electropop κατά βάση με ένα παράξενο μπόλιασμα με τη soul κι ένα σαξόφωνο να χρωματίζει δημιουργώντας το σύνδεσμο με τη παρόν, αφού όλη η ενορχήστρωση και το ρυθμικό μέρος παραπέμπουν στο μέλλον.



 
Noga Erez: Pity
Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για την ισραηλινή Noga Erez, ένα κορίτσι που παίζει electrodance με πολλές επιρροές από punk και μουσικές του κόσμου που ανιχνεύονται κυρίως στο ρυθμικό μέρος.


 
Pretenders feat. Neil Tennant: Let’s Get Lost
Επιστροφή στη γη και τους Pretenders που ένα χρόνο σχεδόν μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους πολύ καλού άλμπουμ ηχογραφούν ξανά το Let’s Get Lost με τον Neil Tennant των Pet Shop Boys να σιγοντάρει την Chrissie Hynde, η οποία σε όλη της την πορεία αγαπούσε τα ντουέτα.


 
Future Islands: Ran
Σχεδόν παλιομοδίτες ακούγονται οι Future Islands, σα να ξεπήδησαν από τη σκηνή του blitz της δεκαετίας του ’80 με τη φωνή του Samuel T. Herring να δίνει πάντοτε αυτό το δραματικό ύφος και την ατμόσφαιρα ασπρόμαυρου φιλμ νουάρ. Το νέο τους άλμπουμ, The Far Field, θα κυκλοφορήσει 7 Απριλίου...


 
Barry Adamson: Sweet Misery
Και μιας και χαθήκαμε στη νοσταλγία του new wave ας συναντήσουμε και τον Barry Adamson που επιστρέφει με ένα, περισσότερο ροκ από όσο μας έχει συνηθίσει, τραγούδι, μακριά από τις σκοτεινές ατμόσφαιρες των μέχρι σήμερα δίσκων του.


 
Depeche Mode: Where’s The Revolution
Συνέχεια με τους ταξιδιώτες της δεκαετίας του ’80 και τους Depeche Mode. Απ’ τους περασμένους από χίλια μύρια κύματα Depeche δεν περιμένεις την πρωτοπορία και την καινοτομία πια. Όμως, οι ηχογραφήσεις τους είναι στη χειρότερη περίπτωση αξιοπρεπείς και συντηρούν τη φήμη τους. Στο Where’s The Revolution βγαίνει μία κραυγή αγωνίας. Where’s the revolution? Come on people, you’re letting me down, τραγουδά ο Dave Gahan και είναι κρίμα που ένας δυνατός και punk στίχος δεν καταφέρνει να αναδειχθεί όσο θα του άξιζε από την μουσική. Μα, διάολε, είναι οι Depeche Mode και είναι ακόμα μαζί μας.


 
Blondie: Fun
Και το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την Debbie Harry, τη γυναίκα που επηρέασε όσο καμιά άλλη την ροκ, αλλά και την ποπ κουλτούρα, γενικότερα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Είτε punk είτε disco οι Blondie συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της βγαλμένης γλώσσας και να το απολαμβάνουν. Είναι η Debbie και είναι ακόμα μαζί μας.


 
Moon Duo: Cold Fear
Κι από το παρελθόν στο μέλλον ξανά με τους Moon Duo από το Πόρτλαντ και τα διαστημικά τους ταξίδια που συνεχίζονται με το Cold Fear και ένα εξαιρετικό animated βίντεο. Το νέο τους άλμπουμ Occult Architecture Vol. 1 μόλις κυκλοφόρησε και μέσα στη χρονιά θα έλθει και το vol. 2…


 
Rolling Blackouts Coastal Fever: French Press
Κι αν μετά από όλα αυτά τα ακούσματα μπορεί να πιστέψαμε ότι το ροκ πέθανε έρχονται οι αυστραλοί Rolling Blackouts Coastal Fever με τις καταπληκτικές ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες τους να μας διαψεύσουν. Το ροκ είναι ακόμα εδώ και το French Press θα είναι ένα από τα καλύτερα alternative τραγούδια της χρονιάς θυμίζοντας τις χρυσές εποχές του αυστραλέζικου ροκ.


 
Nefeli Walking Undercover: Απλά τραγούδια για την αγάπη
Οσοι παρακολουθείτε τη στήλη θα γνωρίζετε τη συμπάθεια προς τη Νεφέλη Λιούτα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργούς σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Η νέα της δουλειά γράφτηκε, όπως λέει κι η ίδια, στο δωμάτιό της και διατίθεται μέσα από τη σελίδα της στο bandcamp εδώ. Μπορείτε να την κατεβάσετε και δωρεάν, αλλά καλό θα ήταν να σκεφτείτε και την αγορά του φυσικού προϊόντος. Άλλωστε, δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι να ενισχυθεί ένας καλός μουσικός σήμερα στην Ελλάδα.