Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/3

Τα τραγούδια της εβδομάδας 13-19/3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η επιστροφή των Fleet Foxes με ένα εξαιρετικό τραγούδι μετά από έξι χρόνια απουσίας σημαδεύει αυτή την εβδομάδα στην οποία συναντάμε ακόμα τους alt-J, τους xx, τον Fionn Regan, την Lorde, τους Hurray For The Riff Raff, τους Girlpool, τον Craig Finn, τους γερμανούς Milky Chance και τους Shins…

13 Μαρτίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Fleet Foxes: Third of May / Ōdaigahara
Οι Fleet Foxes είναι, κατά τη γνώμη μου, το πιο ενδιαφέρον όνομα που γέννησε αυτή η αναβίωση-αναγέννηση της folk στην καινούρια χιλιετία που διανύουμε.
Εξι χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ επιστρέφουν με μία σύνθεση της οποίας ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει στην ημερομηνία κυκλοφορίας του Helplessness Blues το 2011, μα στην πραγματικότητα αναφέρεται στην ημέρα γέννησης του -κιθαρίστα και στενού φίλου του Robin Pecknold-, Skyler Skjelset.
Ενας οκτάλεπτος ύμνος στη φιλία με όλα τα χαρακτηριστικά των Foxes παρόντα.



 
alt-J: 3WW
Σε μικρότερο χρόνο από την τελευταία τους δουλειά επιστρέφουν και οι βρετανοί alt-J με ένα τραγούδι που, πιθανώς, θα ξενίσει τους fans τους. Μία μπαλάντα βασισμένη στην ακουστική κιθάρα και τα μελωδικά της περάσματα και φωνητικά που χρωματίζει η Ellie Rowsell των Wolf Alice με τη συμμετοχή της. Το Relaxer θα κυκλοφορήσει 9 Ιουνίου.


 
The xx: Say Something Loving
Περισσότερο εξερευνητικοί και μάστορες στα παντρέματα στιλ οι xx παρουσιάζουν ακόμα μία νέα σύνθεση που μπερδεύει γλυκά και περίτεχνα τον ηλεκτρονικό και downtempo ήχο με την pop μελωδία που θυμίζει ονόματα όπως οι Cock Robin.


 
Fionn Regan: The Meetings Of The Waters
Ο ιρλανδός Fionn Regan πρόσφατα είδε ένα τραγούδι του να χρησιμοποιείται ως sample από τους Bon Iver και τώρα τον συναντάμε στο πρώτο δείγμα από το ομότιτλο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.


 
Hurray For The Riff Raff: Pa'lante
Ακόμα ένα δυνατό τραγούδι για την Alynda Segarra και τους Hurray For The Riff Raff. Μία καταγγελία της λήθης στην οποία βυθιζόμαστε όταν κυνηγάμε απλώς, την επιτυχία και την επιβίωση. Λίγο μετά το μέσο παρεμβάλλεται κι ο ποιητής Pedro Pietri που απαγγέλει το ποίημά του Puerto Rican Obituary για να κλείσει με την προτροπή της Alynda, Pal’ante (εμπρός!). Το άλμπουμ τους με τίτλο Navigator μόλις κυκλοφόρησε και είναι ένα από τα ωραιότερα ακούσματα της χρονιάς.


 
Lorde: Liability
Ακόμα ένα δείγμα και για την Lorde από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της και το Liability επιβεβαιώνει την ωρίμανσή της. Ένα τραγούδι ευαίσθητο και προσωπικό για την αποξένωση που προκαλεί η διασημότητα.


 
Girlpool: 123
Στο δεύτερο βήμα τους κι οι Girlpool με το άκρως εύθραυστο 1-2-3 να καθορίζει, όπως λένε κι οι ίδιοι, το άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει σύντομα.


 
Craig Finn: God In Chicago
Εξίσου εύθραυστη και η αφήγηση του Craig Finn στο God In Chicago, μία μπαλάντα, ένα ποίημα για τις σχέσεις, την αγάπη, την αναζήτηση και τον θάνατο. Ανακατεμένα με την καθημερινότητα με αναφορές στον Prince και το 1999 και τους Led Zeppelin και το τρίτο τους άλμπουμ.


 
Milky Chance: Blossom
Κι από την Αμερική πίσω στην Ευρώπη για να συναντήσουμε τους γερμανούς Milky Chance που επιστρέφουν με ένα τραγούδι που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει επιτυχία ανάλογη του Down By The River.


 
The Shins: Name For You
Ο James Mercer αναφέρεται κι αυτός σε οικογενειακές σχέσεις με ένα τραγούδι για τις τρεις κόρες του ηχογραφημένο σε δύο εντελώς διαφορετικές εκδοχές και δύο βίντεο…