«Έφυγε» ένας πραγματικός θρύλος του Rock & Roll, ο Chuck Berry

«Έφυγε» ένας πραγματικός θρύλος του Rock & Roll, ο Chuck Berry
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα τα ξημερώματα, στα 90 του χρόνια. Πηγή έμπνευσης για όλα τα μεγάλα ονόματα της rock κι ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς των τελευταίων δεκαετιών. 

19 Μαρτίου 2017
Ο Chuck Berry πέθανε πλήρης ημερών πριν λίγες ώρες στο σπίτι του στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Η τοπική αστυνομία τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή εκείνος δεν ανταποκρινόταν. Τα αίτια του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστα, ωστόσο ο γιος του είχε δηλώσει στο Rolling Stone ότι πρόσφατα, ο πατέρας του, πέρασε πνευμονία.
 
 
Ο Chuck Berry μαζί με τον Muddy Waters, τον Elvis Presley κ.ά., στα μέσα της δεκαετίας του '50, ήταν από τους πρωτεργάτες του Rock 'n' Roll. Με τραγούδια όπως το Johnny B Goode, το Roll Over, Beethoven και το Maybellene  εδραιώθηκε, αντιγράφτηκε και διασκευάστηκε από σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι AC/DC, οι Doors, οι Kinks, ο Peter Tosh, οι Judas Priest, οι Sex Pistols και άλλοι. Κι όχι μόνο τα τραγούδια του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε κιθάρα στα live του - χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Angus Young των AC/DC. Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους, οι οποίοι μπήκαν στο Rock 'n' Roll Hall of Fame, το 1986.

 
Μέσω των social media, η ροκ μουσική σκηνή (και όχι μόνο) απέτισε φόρο τιμής και αποχαιρέτησε τον Chuck Berry:














 
Και όπως είπε και ο John Lennon, «αν ήθελες να δώσεις στο ροκ εν ρολ ένα άλλο όνομα, θα μπορούσες να το πεις Chuck Berry».