Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16 Απριλίου

Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16 Απριλίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας νέος μουσικός και συνταρακτικός τραγουδιστής, ο Tenant From Zero είναι η ευχάριστη έκπληξη αυτής της εβδομάδας μαζί με τους αμερικανούς Beeef και τον Alex G που μετονομάζεται σε Sandy. Paul Weller, Mount Kimbie, Boss Hog που επιστρέφουν, Kenny Freq., Sharon Van Etten, Melody’s Echo Chamber, Kate Crash και Jack White συμπληρώνουν…

10 Απριλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Tenant From Zero: Who Painted This Year Blue
Ίσως αυτό να είναι και το ντεμπούτο της χρονιάς ως τώρα.
Το Nape Of Your Neck, το ντεμπούτο EP του Μπρουκλινέζου Paul Darrah με τη συνταρακτική ερμηνεία και την γεμάτη μελαγχολία φωνή του.
Το Who Painted This Year Blue είναι ακριβώς ό,τι και ο τίτλος του. Μία μελαγχολική τζαζ μπαλάντα όπου ο Paul κρυμμένος πίσω από το καλλιτεχνικό Tenant From Zero τραγουδάει τον χωρισμό και την απουσία θυμίζοντας σχεδόν τον David Sylvian από το Brilliant Trees.
Θα περιμένουμε με λαχτάρα και το πρώτο του άλμπουμ.



 
Mount Kimbie: We Go Home Together ft. James Blake
Στην ίδια ατμόσφαιρα κι οι Mount Kimbie που συναντούν εδώ για μία ακόμα φορά τον James Blake με τη δική τους dub μελαγχολία επάνω σε ένα λιτό ενορχηστρωτικά μοτίβο που περισσότερο προσθέτει παρά αφαιρεί από την ομορφιά του.

 

Paul Weller: Nova / Long Long Road
Στο νέο άλμπουμ του Paul Weller, A Kind Revolution, αναφερθήκαμε και λίγους μήνες νωρίτερα. Μόλις πριν λίγες ημέρες, όμως, ήρθε και η deluxe edition με δύο ακυκλοφόρητα ως τώρα τραγούδια. Ένα γνήσιο mod rock (Nova) και μία μπαλάντα από αυτές που με ευκολία σκαρώνει ο Paul.


 

 

Sharon Van Etten: The End of the World
Ο ιδιοφυής Danger Mouse ντύνει μουσικά τη νέα διαδικτυακή σειρά της Amazon με τίτλο The Man in the High Castle. Το άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο Resistance Radio και μερικά σπουδαία ονόματα να διασκευάζουν κλασικές ηχογραφήσεις της δεκαετίας του ’60. Ξεχωρίζουμε αυθαίρετα τη διασκευή της Sharon Van Etten στην επιτυχία της Skeeter Davis από το 1962. Εσείς ακούστε και τα υπόλοιπα από το κανάλι του youtube.


 
Melody’s Echo Chamber: Cross My Heart
Η ποιοτική pop, όμως, συνεχίζει και στη δεκαετία που διανύουμε να βγάζει όμορφα ακούσματα. Ένα από αυτά και το νέο άλμπουμ της γαλλίδας Melody Prochet, το Bon Voyage και το εύθραυστο Cross My Heart που ανοίγει…


 
Kate Crash: Blacked Out the World
Σκοτεινή, επιθετική και ροκ η πολυτάλαντη Kate Crash με την αβανγκαρντίστικη και μινιμαλιστική της άποψη τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ως μουσικός. Κι οι δύο ιδιότητες ανακατεύονται γλυκά στη μουσική της.


 
Beeef: Airplanes
Από μία μικρή κωμόπολη της Βοστώνης, το Allston του οποίου όπως λένε κι οι ίδιοι είναι η μοναδική μπάντα, έρχονται οι Beeef που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους τον Φλεβάρη κι αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα indie τραγούδια της χρονιάς.


 
Kenny Freq.: Conclusion pt1
Οι έλληνες Kenny Freq. είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες indie μπάντες της χώρας μας και από τις αγαπημένες της στήλης. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο 15-16 The Pleasure Garden μόλις κυκλοφόρησε.


 
(Sandy) Alex G: Proud
Ο Alex G  (Alex Giannascoli), καλά-καλά δεν ξεκίνησε κι αλλάζει το όνομά του σε (Sandy)Alex G. Ποσώς μας ενδιαφέρει αυτό όσο συνεχίζει να ηχογραφεί όμορφα ροκ τραγούδια όπως το νέο του. Οι Beatles και οι Kinks συνεχίζουν να επηρεάζουν ακόμα και στη νέα χιλιετία.


 
Boss Hog: Shh Shh Shh
Πάνε 17 χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ των Boss Hog της Cristina Martinez και του Jon Spencer και το σχήμα που καθιέρωσε τον όρο blues punk στη νέα χιλιετία επιστρέφει!


 
Bonus track
Jack White: Battle Cry
Με ένα σχεδόν instrumental δυναμίτη επέστρεψε πριν λίγες ημέρες ο Jack White, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Απλώς απολαύστε ακούγοντας την επιβεβαίωση ότι είναι ο καλύτερος και πιο ροκ κιθαρίστας της εποχής μας.



Spotify link