Τα τραγούδια της εβδομάδας 29/5-4/6

Τα τραγούδια της εβδομάδας 29/5-4/6
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να είναι πια κοινή παραδοχή ότι το ροκ σκούριασε, όμως, υπάρχουν μπάντες όπως οι Sleeptalking ή οι Downtown Boys που το ξαναγυρίζουν στις ρίζες του βγάζοντας με θράσος μικρού παιδιού τη γλώσσα. Η Kristeen Young κι οι δικοί μας 2 by Bukowski καταθέτουν τη δική τους ανατρεπτική οπτική…

29 Μαΐου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας

Sleeptalking: Glasshouse
Όταν πρωτοάκουσα τους Sleeptalking θα μπορούσα να πάρω όρκο ότι άκουγα κάποιο χαμένο τραγούδι των Jane’s Addiction. Προσέχοντας όμως λίγο περισσότερο αντιλαμβανόσουν ότι είχες να κάνεις με μία βρετανική μπάντα. Λίγο το accent του καταπληκτικού τραγουδιστή τους Tom Nosek, λίγο οι κιθάρες…
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή ότι έχεις να κάνεις με πέντε νέα παιδιά που έχουν να δώσουν πολλά. Κι ακόμα έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρία τραγούδια, αλλά σε ένα περίπου μήνα θα ανέβουν και στην σκηνή του Glastonbury ως επιλογή του ίδιου του διοργανωτή του, Michael Eavis.
Το Μπρίστολ, λοιπόν, δεν βγάζει μόνο trip-hop…


 


Downtown Boys: A Wall
Εξίσου φρέσκοι και οι Downtown Boys με μία εκρηκτική frontwoman, την Victoria Ruiz. Εδώ, θυμίζοντας αρκετά τους Romeo Void (και όχι μόνο λόγω των πνευστών) επιτίθενται στον Donald Trump και στο χτίσιμο του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.


 
Kristeen Young: These Are The Things I'm Not The Most
Η Kristeen Young δεν είναι punk ή, τουλάχιστον, δεν είναι ακριβώς punk, μα είναι περισσότερο ανατρεπτική και εκρηκτική. Μια παράξενη όσο και ελκυστική φιγούρα από τις πιο αξιόλογες παρουσίες της αμερικανικής alternative σκηνής βρέθηκε πριν λίγα χρόνια να συνεργάζεται με τον Dave Grohl και τώρα επιστρέφει με τη νέα της δουλειά. Από την Kate Bush ως τους Public Enemy και τους Foo Fighters όλα μοιάζουν να κυλούν φυσικά και να ταιριάζουν σα να έχουν βγει από την ίδια μήτρα.


 
Silent Strike: It`s Not Safe To Turn Off Your Computer (feat. EM)
Πίσω από το όνομα Silent Strike κρύβεται ο ρουμάνος Ioan Titu, ένας ασπό τους σημαντικότερους βαλκάνιους μουσικούς της ηλεκτρονικής σκηνής. Στη νέα του δουλειά θυμίζει αρκετά τους Massive Attack κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό.


 
RY X: Beacon
Ο Ry Cuming αν και αυστραλός ακούγεται περισσότερο ευρωπαίος. Το άλμπουμ του Dawn έχει κυκλοφορήσει εδώ και μερικούς μήνες κι αυτή είναι δίχως άλλο η συναρπαστικότερη στιγμή του.


 
The Polyseeds: Intentions
Πίσω από το όνομα Polyseeds κρύβεται ο παραγωγός Terrace Martin, ο οποίος εγκαταλείπει για λίγο τον Kendrick Lamar για να στήσει μία σούπερ μπάντα με μουσικούς όπως ο Kamasi Washington και ο Robert Glasper και το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από μουσικούς του βεληνεκούς τους. Συναρπαστικό!


 
Nick Murphy: Forget About Me
Για όσους δεν το γνωρίζετε ήδη ο κ. Nick Murphy είναι ο γενειοφόρος που κάποτε γνωρίσαμε ως Chet Faker. Εγκαταλείποντας την soul-jazz περσόνα μας συστήνεται ξανά με το πραγματικό του όνομα και ένα εξαιρετικό άλμπουμ.


 
 
Mary J. Blige: Love Yourself (Feat. A$AP Rocky)
Για την Mary J. Blige δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ισως, η σημαντικότερη μαύρη τραγουδίστρια των ημερών μας. Εδώ σε ένα τραγούδι από το τελευταίο της άλμπουμ, Strength Of A Woman, παρέα με τον A$AP Rocky.


 
2 by bukowski feat. Kid Moxie: Hot Summer
Δεύτερο single για τους έλληνες 2 by Bukowski όπου συναντούν την Kid Moxie για να ζωγραφίσουν το δικό τους καλοκαίρι.


 
 
Todd Rundgren : Tin Foil Hat (feat. Donald Fagen)
Δεν είναι δα και έκπληξη ένας αμερικανός μουσικός να γράφει τραγούδι για να τα «χώσει» στον Trump. Γιατί να λείψει, λοιπόν, από την παρέα κι ο βετεράνος Todd που παρέα με τον σπουδαίο Donald Fagen περνά τον αμερικανό πρόεδρο γενεές δεκατέσσερις.