Sfera 102.2: «Με δική μας πρωτοβουλία αλλάξαμε τον διαγωνισμό»

Sfera 102.2: «Με δική μας πρωτοβουλία αλλάξαμε τον διαγωνισμό»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διευκρινιστική ανακοίνωση από το ραδιοσταθμό, για το θέμα που δημιουργήθηκε με την «έρευνα» που μοίραζε χρήματα και δώρα στους ακροατές.

31 Μαΐου 2017
Ως γνωστόν, ο επίμαχος διαγωνισμός του Sfera 102.2 αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του σταθμού και των ανταγωνιστών του. Σε σημείο που παρενέβη και η ΑΕΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό» από πλευράς του, καθώς τα ποσοστά του στις ακροαματικότητες ανέβηκαν κατακόρυφα λόγω της συγκεκριμένης «έρευνας». Εν τέλει ο Sfera 102.2 τροποποίησε τους κανόνες του διαγωνισμού, όχι όμως λόγω της παρέμβασης της ΑΕΜΑΡ αλλά με δική του πρωτοβουλία, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε: 
 
«O Sfera 102,2 στο γενικότερο πλαίσιο ενεργειών προώθησης του σταθμού, αποφάσισε την  διεξαγωγή ενός παιχνιδιού με τίτλο "Sferερευνα", το οποίο και ξεκίνησε στον ραδιοφωνικό του αέρα την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. Περίπου 4 εβδομάδες αργότερα και κατόπιν τηλεφωνήματος από  το νομικό τμήμα της Α.Ε.Μ.Α.Ρ. ο σταθμός ενημερώθηκε  ότι η επικοινωνία της εν λόγω ενέργειας έχει εγείρει αντιδράσεις από μέλη της Ε.Ι.Ι.Ρ.Α. και ότι υπήρξε "δυσανασχέτηση" με την προαναφερθείσα  ενέργεια του σταθμού. Ο Sfera 102,2 απέστειλε άμεσα προς εξέταση όλο το υλικό (εικόνα και ήχο), στο νομικό τμήμα της Α.Ε.Μ.Α.Ρ. αναμένοντας σχετική ενημέρωση για τον καλύτερο δυνατό τρόπο διευθέτησης και επίλυσης του θέματος.
Αντί αυτού την Δευτέρα 23 Μαΐου δέχθηκε πρόσκληση από  τον Σ.Ε.Ε.  για να παρασταθεί την 26η Μαΐου 2017, σε ακρόαση, ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής, μετά από σχετική αίτηση ελέγχου που υποβλήθηκε από την Α.Ε.Μ.Α.Ρ.
Ανεξαρτήτως βασιμότητας ή μη της αίτησης ελέγχου επί της "επικοινωνίας", ο Sfera 102,2 έσπευσε να δηλώσει εγγράφως προς το Σ.Ε.Ε., ότι θα διακόψει οριστικά την  επικοινωνία χωρίς τον παραμικρό όρο, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο από πλευράς του την καλή διάθεση και θέληση επίλυσης του προβλήματος!
Κατά συνέπεια και για να είμαστε απολύτως ορθοί, η απόσυρση της εν λόγω ενέργειας και επικοινωνίας έγινε καθαρά με πρωτοβουλία του σταθμού και ΟΧΙ λόγω της παραπάνω απόφασης!
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η αλλαγή του περιεχομένου επικοινωνίας πραγματοποιήθηκε ΌΧΙ επειδή αποδεχτήκαμε την καταγγελία της Α.Ε.Μ.Α.Ρ ως σωστή αλλά διότι ήταν δική μας επιθυμία και πρωτοβουλία να επιλυθούν άμεσα οι όποιες διαφορές με τον πιο ομαλό τρόπο.
Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε πως ο Sfera 102,2 θεωρεί εύλογο και προφανές τέτοιου είδους θέματα να επιλύονται με διάλογο και όχι με καταγγελίες ή άλλου τέτοιου είδους νομικές διαδικασίες, τουλάχιστον όχι μεταξύ των μελών τους».