Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16/7

Τα τραγούδια της εβδομάδας 10-16/7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Coldplay επιστρέφουν στις καλές τους στιγμές με μία δημιουργική ένεση Brian Eno κι ένα τραγούδι αφιερωμένο στους πρόσφυγες, ο Jay-Z ενοχλεί, ο Four Tet ντύνει ηχητικά τα όνειρα της χρονιάς κι οι Lambchop επισκέπτονται ξανά την disco.

10 Ιουλίου 2017Το τραγούδι της εβδομάδας
 
Coldplay: Aliens
Μπορεί οι Coldplay να έχουν αρκετό καιρό να βγάλουν κάτι ξεχωριστό, καθώς και το τελευταίο άλμπουμ τους μαρτυρούσε ένα βάλτωμα, όμως, δεν παύουν να είναι μία από τις καλύτερες περιπτώσεις συγκροτημάτων τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσουν ένα ΕΡ με τίτλο Kaleidoscope και πριν λίγες ημέρες παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι που αναφέρεται στο προσφυγικό.
Για την ηχογράφηση συνάντησαν ξανά τον Brian Eno και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι μακριά από τη μετριότητα του άλμπουμ τους.
Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν όλα στη μαλτέζικη οργάνωση για τους πρόσφυγες Migrant Offshore Aid Station.

 


JAY-Z: The Story of O.J.
Ο Jay-Z σε ένα προσωπικό, ίσως και απολογητικό, ξέσπασμα εξηγεί με τον δικό του απλό τρόπο τη λειτουργία του καπιταλισμού και ξεσηκώνει διαμαρτυρίες από εβραϊκές οργανώσεις τραγουδώντας:
You wanna know what's more important than throwin' away money at a strip club? Credit
You ever wonder why Jewish people own all the property in America? This how they did it
Όμως, το ζουμί βρίσκεται στο επαναλαμβανόμενο: Light nigga, dark nigga, faux nigga, real nigga / Rich nigga, poor nigga, house nigga, field nigga / Still nigga, still nigga / Light nigga, dark nigga, faux nigga, real nigga / Rich nigga, poor nigga, house nigga, field nigga / Still nigga, still nigga
Η Αμερική παραμένει ένας εχθρικός τόπος για τους έγχρωμους πολίτες της.

 

Kamaiyah: Build You Up
Για την Kamayiah τα πράγματα είναι πιο απλά και φωτεινότερα με το νέο της τραγούδι να παραπέμπει στα nineties επηρεασμένο από τις TLC και την Janet Jackson. Όπως κι αν έχει, είναι ένα τραγούδι που δεν μπορείς να το ακούσεις χωρίς να ακολουθήσεις το ρυθμό. Η μαύρη μουσική κοινότητα δεν χάνει την ευκαιρία να θυμίσει από ποιους γεννήθηκε η χορευτική μουσική.


 
Jack Conman: Never Tell
Μόλις 19 ετών ο Jack Conman είναι ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στη σκηνή της Μ. Βρετανίας και σύντομα θα μιλάμε γι’ αυτόν…


 
Four Tet: Two Thousand and Seventeen
Ο Kieran Hebden (Four Tet) συνεχίζει να δημιουργεί σε ένα δικό του σύμπαν ηχογραφώντας άλλοτε παράξενες και απόμακρες συνθέσεις σε ένα παιχνίδι ambient-electronica και κλασικής μουσικής, όπως ο ίδιος την αντιλαμβάνεται. Συχνά, όμως, αυτά τα παντρέματα δημιουργούν κομψοτεχνήματα όπως το 2017.


 
Dirty White Fever: Shallow Borders
Οι Dirty White Fever από το Brighton κάθε άλλο παρά επηρεάζονται από τον ήχο του trip hop που χαρακτήρισε την πόλη από τη δεκαετία του ’90 και μετά. Το βιομηχανικό punk τους και οι αλά Foo Fighters εκρήξεις τους είναι τα κύρια συστατικά του ήχου τους.


 
Thunderbirds Are Now!: Outsiders / Operate
Κάπως έτσι κι οι Thunderbirds Are Now!, από το Μίτσιγκαν, επιστρέφουν μετά από 11 ολόκληρα χρόνια σιωπής για να μιλήσουν σε ποιον λέτε; Μα, φυσικά, στον Ντόναλντ Τραμπ. Και το κάνουν με δύο εξαιρετικά νέα τραγούδια. Τα έσοδα των πωλήσεων πηγαίνουν στην οργάνωση ACLU.


 
Josh Pan feat. Abra: Give It To Ya
O μυστηριώδης νεοϋορκέζος παραγωγός Josh Pan ή η κολλεκτίβα Josh Pan συναντά την Abra για ένα ατμοσφαιρικό και απόλυτα καλοκαιρινό house – r &b.


 
Lambchop: The Hustle Unlimited
Οι Lambchop ποτέ δεν έκρυβαν την αγάπη τους για την soul και την disco. Έτσι, και στο περυσινό τους πολύ καλό άλμπουμ, είχαν συμπεριλάβει μία σχεδόν εικοσάλεπτη σπουδή στο Hustler του Van McCoy, χωρίς, όμως, να το λες και διασκευή αφού ελάχιστα ασχολιόταν με το πραγματικό Hustle. Τώρα, σε μία ειδική δωδεκάιντση έκδοση κυκλοφορούν μία 5λεπτη εκδοχή με τη διασκευή τους στο When You Were Mine του Prince να γεμίζει τη δεύτερη πλευρά.


 
Αναζητήστε ακόμα τα:

Ghostpoet: Freakshow

Loney Dear: Sum 

Wolf Alice: Don't Delete The Kisses

Kele Okereke: Streets Been Talkin' 

Sweet Baboo: Pink Rainbow
 
Ακούστε όλες τις επιλογές για αυτή την εβδομάδα στη λίστα μας στο youtube