Λ. Κρέτσος: «Ισως απευθείας ψηφιακή αδειοδότηση στα ραδιόφωνα, με πλειστηριασμό η διαδικασία»

Λ. Κρέτσος: «Ισως απευθείας ψηφιακή αδειοδότηση στα ραδιόφωνα, με πλειστηριασμό η διαδικασία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Ραδιόφωνο 24/7 88.6 και το e-tetRadio.

28 Αυγούστου 2017
Στις 9 το πρωί και για μια ώρα, ο Λευτέρης Κρέτσος μίλησε (κυρίως) για τις ραδιοφωνικές άδειες, τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα ΜΜΕ. 
 
Μιλώντας στον Κώστα Αρβανίτη και τον Δημήτρη Κανελλόπουλο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει απευθείας ψηφιακή αδειοδότηση για τα ραδιόφωνα, στα πρότυπα εκείνης για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Δήλωσε επίσης, πως εφόσον πάρει αυτή το πράσινο φως, θα δημιουργηθεί μια «ραδιοφωνική Digea» με εμπλοκή της ΕΡΤ ως πάροχου. «Αν πάμε στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα υπάρξουν μέχρι και 18 πανελλαδικές άδειες και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια, και μάλιστα χωρίς να πατάει ο ένας πάνω στον άλλον» είπε χαρακτηριστικά.
 
Όσο για τον τρόπο που θα γίνει η εκχώρηση των αδειών, ο Λευτέρης Κρέτσος ανέφερε πως θα γίνει μέσω πλειστηριασμού με τίμημα που θα ορίσει η αγορά, για όλους πλην των προγραμμάτων της ΕΡΤ, είτε είναι εν λειτουργία είτε υπό σχεδιασμό, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι «ο πιο αδιάβλητος τρόπος». Παρά τις ενστάσεις που διατύπωσαν τόσο τα δημοτικά όσο και τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα. Όπως επίσης και το ότι θα συνεχίσει να υπάρχει το μέτρο του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων.
 
Τέλος μίλησε για τις μετρήσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, λέγοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης ανοιχτού διαγωνισμού και για τα δύο μέσα, αλλά και για την πολυιδιοκτησία στα ΜΜΕ. «4-5 τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας παίρνουν το 95% της διαφήμισης», ανέφερε.