Music

Έλεγχος του ΣΕΠΕ στο Βήμα 99.5, «βολές» κατά Μαρινάκη από τους τεχνικούς

04 Σεπτεμβρίου 2017

Επανέρχεται στο ζήτημα η ΕΤΕΡ με νέα της ανακοίνωση, που καταγγέλλει τη «ζοφερή κατάσταση» των εργαζομένων (όσων έχουν απομείνει) στον σταθμό.

update: Πριν λίγο η ΕΣΗΕΑ, η ΕΠΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΤΕΡ ζήτησαν από κοινού τριμερή συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων, της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και των εκπροσώπων της «Άλτερ Έγκο» για τον Βήμα 99.5 και τον υπόλοιπο ΔΟΛ. Οι εργαζόμενοι του σταθμού σήμερα στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στις εγκαταστάσεις του στην Μιχαλακοπούλου.

Σήμερα το πρωί έλαβε χώρα έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας στις -άδειες πλέον- εγκαταστάσεις του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, εκεί όπου στεγάζεται μόνος του ο Βήμα 99.5. Με αφορμή αυτό, η Ένωση Τεχνικών εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα όσα γίνονται στο ραδιόφωνο του Συγκροτήματος, ανακοίνωση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συμβούλων του για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τη συχνότητα και τους εργαζόμενους σε αυτήν.
 
Υπενθυμίζουμε ότι, πέρα από το ζήτημα της στέγασης του Βήμα 99.5, υπάρχει και αντίστοιχο για τον ενημερωτικό του χαρακτήρα, καθώς οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι και με πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή τους, ειδικά μετά τη μετεγκατάσταση των εντύπων στη Συγγρού που αποξένωσε τον σταθμό από τον υπόλοιπο ΔΟΛ.
 
Ο σημερινός έλεγχος από κλιμάκιο ειδικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στον ραδιοσταθμό «Βήμα fm» κατέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που οι εργαζόμενοι σε αυτόν βιώνουν στο πετσί τους σχεδόν δύο χρόνια τώρα και η οποία επιδεινώνεται διαρκώς παρά την εξαγορά των μετοχών του σταθμού, μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία, από την «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
Ενώ λοιπόν οι εξαπατημένοι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, αυτοί τουλάχιστον που «επαναπροσλήφθηκαν», προσπαθούν να χωνέψουν το χάσιμο των χρεωστούμενων και των αποζημιώσεων τους (μιλάμε για 10, 20 και παραπάνω χρόνια προϋπηρεσίας και περίπου 10 μισθούς οφειλόμενα από τον Ψυχάρη) καθώς και τις μειώσεις των μισθών τους που φτάνουν μέχρι και 50%, οι εργαζόμενοι του πολύπαθου ραδιοσταθμού παραμένουν στη Μιχαλακοπούλου που αδειάζει με αργούς ρυθμούς.

Στο μεταξύ η απουσία κινήσεων από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη εντείνει μία ακατάσχετη φημολογία για τις προθέσεις του όσον αφορά το «Βήμα fm» και τους ανθρώπους που εργάζονται ακόμα σε αυτόν. Δεν θέλουμε να υποθέσουμε πως τα παραπάνω αποτελούν ένα τέχνασμα, κακών συμβούλων του Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε 
να απαλλαχθεί από τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού. Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα Νόμοι στην Χώρα μας οι οποίοι δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια για κανέναν.
 
Αλήθεια Βαγγέλη Μαρινάκη «γι’ αυτό βγήκες μπροστά»; Καλύτερα τότε να μην το έκανες. Αν με αυτές τις πρακτικές, που άρχισες να εφαρμόζεις στους εργαζόμενους  του «Βήμα fm», προσπαθείς «για την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του» τους οποίους θέλεις «δυνατούς και περήφανους»  όπως λες τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος.
 
Απαιτούμε λοιπόν από το μεγαλομέτοχο του «Βήμα fm» Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει άμεσα  στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του στον εν λόγω ραδιοσταθμό από το 2016 μέχρι και σήμερα.
 
Οι δυσκολίες, που τεχνηέντως ορθώνει απέναντί μας η νέα εργοδοσία του «Βήμα fm», όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας ενώνουν και ταυτόχρονα γιγαντώνουν το πάθος μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
 
Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε κανένα δικαίωμά μας. Αντιθέτως θα διεκδικούμε τα πάντα μέχρι να δικαιωθούμε γιατί είμαστε πραγματικά δυνατοί και ελεύθεροι και παλεύουμε καθημερινά για την προκοπή  του τόπου και όλων των εργαζομένων. 

Στην ίδια κατηγορία