Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Αττικόν, οι στάχτες και η περιπέτεια μίας -αποκλειστικής- είδησης

Το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Αττικόν, οι στάχτες και η περιπέτεια μίας -αποκλειστικής- είδησης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακύρωσε τη δωρεά 500 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση των κινηματογράφων Αττικόν και Απόλλων στη Σταδίου επειδή μέσα στο καλοκαίρι έθεσε έναν πρόσθετο όρο που δεν έγινε αποδεκτός.

18 Σεπτεμβρίου 2017
Την είδηση για τη ματαίωση της δωρεάς έβγαλε πρώτος ο Αρης Χατζηγεωργίου στο Εθνος και ας κομπάζει η Lifo πως αποτελεί δικό της, αποκλειστικό θέμα. Η Lifo το ανέβασε το μεσημέρι (14:24) αλλά το Εθνος το έχει βγάλει από τα... ξημερώματα στα περίπτερα (χωρίς ωστόσο, παράδοξο, να το «χτυπήσει» στην 1η σελίδα του «καίγοντας» έτσι μία μεγάλη επιτυχία του). Επειδή όμως η Lifo έχει αποδείξει πως σέβεται τη δεοντολογία με τον Αρη Δημοκίδη ειδικά να τα προσέχει πολύ αυτά, είμαι πεπεισμένος πως της ξέφυγε και δεν το είδε. 


 
Ο πρόσθετος όρος που έθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι οι ιδιοκτήτες να μην πουλήσουν τα κτίρια για τα επόμενα 20 χρόνια. Το Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία (πήξαμε στα ιδρύματα) που κατέχει το κτίριο θεώρησε πως αυτή η απαίτηση αλλάζει την κατάσταση αποτελώντας μία «επιθετική κίνηση». Κι έτσι είχαμε ναυάγιο με τη δωρεά να μη δίνεται ποτέ.
 
Στις 16:28 ανέβασε και το ΒΗΜΑ την είδηση, λιτά:  «όπως μπορεί να δει κανείς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, έχει αφαιρεθεί η σχετική καταχώρηση για το συγκεκριμένο έργο».

Η αλήθεια είναι πως η είδηση έγινε θέμα αφότου τη δημοσίευσε η Lifo. Αυτό δείχνει και τη δυναμική του συγκεκριμένου site αλλά και του διαδικτύου συνολικά. Σύμφωνοι. Αν το είχε κάνει όμως πρωτοσέλιδο το Εθνος τότε θα μιλάγαμε για τη δύναμη του έντυπου Τύπου