Music

Το Βήμα FM σε 10 σημεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει

21 Σεπτεμβρίου 2017

Δεύτερη μέρα σήμερα που το Βήμα FM δεν εκπέμπει και στους 99.5 έχει πέσει σιωπή. Εκοψαν το ρεύμα, κόπηκε και το σήμα, στη συχνότητα δεν ακούγεται πλέον το παραμικρό.

Ας δούμε όλα όσα ισχύουν στο σταθμό σε 10 σημεία αποσαφηνίζοντας την κατάσταση μήπως και καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει.
 
1) Ακριβώς 29 είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού, 11 τεχνικοί, 2 διοικητικοί και 16 παραγωγοί-δημοσιογράφοι, με καθυστέρηση μισθοδοσίας που φτάνει από τους 5 έως τους 10 μήνες.
 
2) Ο Βήμα FM έχει περάσει στην κατοχή της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, περιμένοντας από το ΕΣΡ την έγκριση της μεταβίβασης (έλεγχος πόθεν έσχες κτλ).
 
3) Επειδή ο Βήμα FM δεν άνηκε στη μητρική εταιρία (ΔΟΛ ΑΕ), αλλά σε θυγατρική (ΒΗΜΑ FM ΑΕ), πέρασε στην Alter Ego μαζί με τα χρέη του. Χρέη τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της Alter Ego στην τριμερή στο υπουργείο Εργασίας, είναι πολλά εκατομμύρια. Κάθε χρόνο έχανε 3 και 4 εκατομμύρια
 
4) Ήταν ελλειμματικός ο ραδιοσταθμός; Στην πραγματικότητα δεν ήταν και σίγουρα όχι με τόσα πολλά εκατομμύρια όπως δείχνουν τα κιτάπια. Απλώς, όπως φαίνεται, ο Σταύρος Ψυχάρης περνούσε εκεί διάφορα από τον ΔΟΛ αυξάνοντας το λογαριασμό. Συνηθισμένα πράγματα στις επιχειρήσεις.
 
5) Το ξέρετε πως ο... Βήμα FM φαινότανε να πληρώνει ενοίκιο στο... Βήμα για το στούντιο του σταθμού στα γραφεία του... Βήματος στη Μιχαλακοπούλου;  Γύρω στις 3.700 ευρώ το μήνα. Το ξέρετε πως το ΔΣ της «ΒΗΜΑ FM ΑΕ» παραμένει πρόεδρος ο Σταύρος Ψυχάρης; Μισθοδοσία Διοίκησης: 130.334 ευρώ το χρόνο, φαίνεται δηλαδή από τον ισολογισμό πως τα μέλη του Δ.Σ. έπαιρναν αμοιβή, αν και οι περισσότεροι ήταν μέτοχοι.
 
6) Ο Γιώργος Δήμας, ο άνθρωπος του Μαρινάκη στα media και παλιός ιδιοκτήτης του Σπορ FM 94.6, αποκάλυψε στην τριμερή πως θα έπρεπε να πληρώσουν πολλά χρήματα αν θα ήθελαν να λειτουργήσουν το σταθμό.Οι άμεσες υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 6 (3 + 3) εκατομμύρια ευρώ. 
 
7) Μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσουν στην Alter Ego τι θα κάνουν με το σταθμό.
 
8) Αν παραμείνει κλειστός ο Βήμα 99.5 θα χάσει την άδειά του. Η  συχνότητα επιστρέφει στο Δημόσιο, μετά από απόφαση του ΕΣΡ και γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ, μία εβδομάδα μετά αφότου παύει να εκπέμπει, όπως έγραψε και η Αυγή την Κυριακή. Βέβαια πάντοτε υπάρχει μία πολύ πιο ελαστική στάση από το ΕΣΡ και δικαίως θα λέγαμε. Εχουμε ανάλογα παραδείγματα από το παρελθόν. Αλλά μάλλον δεν θα το αφήσουν αυτό να συμβεί από την Alter Ego, θα βρουν τρόπο να τον ξαναθέσουν σε λειτουργία. 
 
9) Αν παραμείνει κλειστός λοιπόν ο Βήμα 99.5  θα χαθεί η συχνότητα. Πιθανότατα και να τη συμφέρει την εταιρία κάτι τέτοιο από τη στιγμή που σε μερικούς μήνες θα γίνει η αδειοδότηση των ραδιοφώνων. Ειδικά αν, όπως διαλαλεί το υπουργείο, ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση.
 
10) Η ΕΤΕΡ λέει πως θα βρίσκεται καθημερινά έξω από τη Μιχαλακοπούλου, κρατώντας βάρδιες. Το κτίριο είναι ερμητικά κλειστό και τα ρολά κατεβασμένα. Επιθέσεις από... αναρχικές ομάδες δεν προβλέπονται.   
 
(Η φωτογραφία προέρχεται από το vima.gr και είναι από τις καλές παλιές εποχές του σταθμού με τα πολύ επιτυχημένα μπαζάρ βιβλίου). 

Στην ίδια κατηγορία