«Νόμος η διαστροφή», «Βουλή τραβεστί» ή «Επιτέλους, λίγο φως»;

«Νόμος η διαστροφή», «Βουλή τραβεστί» ή «Επιτέλους, λίγο φως»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πώς είδε αλήθεια ο Τύπος το θέμα με την Ταυτότητα Φύλου; Τέτοια νομοσχέδια είναι τα πλέον κατάλληλα ώστε να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

11 Οκτωβρίου 2017Και αυτό δεν αφορά μόνο τα κόμματα, αφορά την κοινωνία μας ολόκληρη. Δύο τα στρατόπεδα στο χώρο του Τύπου, οι υπέρ της απόφασης και οι κατά, οι περισσότεροι από τους δεύτερους με χυδαίο τρόπο. Επιλέγουμε την  Ταυτότητα Φύλου για να αναλύσουμε τον έντυπο Τύπο γιατί αποτελεί μεν θέμα πολιτικό αλλά όχι κομματικό

Χειρότερη όλων η Ελεύθερη Ώρα, ήδη έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον της για υποκίνηση σε ρατσιστική βία και πρόκληση σε τέλεση αξιόποινων πράξεων μια και «προτρέπει ευθέως στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».



Από κοντά και η Δημοκρατία με πρωτοσέλιδο τίτλο «Νόμος του Κράτους η διαστροφή» και εσωτερικές σελίδες όπως αυτή που βλέπετε παρακάτω. Η λεζάντα είναι τρομακτική. 



Τα ίδια και χειρότερα η Ελευθερία του Τύπου που βγήκε, μάλιστα, όπως κάθε Τετάρτη, με ένθετο για την ορθοδοξία. Αυτό τη μάρανε. 



Φωτεινή εξαίρεση στην εφημερίδα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος με ένα άρθρο υπέρ του νόμου (πλέον) για την Ταυτότητα Φύλου. Ήταν ο μοναδικός, άλλος δεν υπήρχε εκεί στον Πειραιά με την ίδια άποψη.



Ο Ριζοσπάστης θεώρησε πως είναι «Επικίνδυνοι ανορθολογισμοί με μανδύα την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων». Αλλωστε το ΚΚΕ ως... προοδευτικό κόμμα που είναι, καταψήφισε.

Ο Ελεύθερος Τύπος το πέρασε αδιάφορα το θέμα, δίνοντας βάση σε μία δημοσκόπηση που δείχνει πως το 72% των πολιτών τάσσεται κατά της αλλαγής φύλου από τα 15. 

Η Αυγή αφιερώνει 6 ολόκληρες σελίδες εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα συγκινητικά χειροκροτήματα που ακούστηκαν από τα θεωρεία της Βουλής.




Η φιλελεύθερη Καθημερινή παραμένει συνεπής στις αρχές της με τους αρθρογράφους της να τάσσονται, έστω και συγκρατημένα, υπέρ του νόμου. Ενδεικτικό το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη.  Στο ρεπορτάζ της φυσικά ανακαλύπτει «κυβερνητική ρωγμή», μία... ανακάλυψη που έκαναν όλες οι εφημερίδες που υποστηρίζουν τη ΝΔ. Ετερον εκάτερον. 

 

Η Εφημερίδα των Συντακτών πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα δίνοντας βάση στο θέμα αυτό καθεαυτό, την Ταυτότητα Φύλου και θεωρώντας την ψήφιση του νομοσχεδίου ως «νίκη κατά του σκοταδισμού».  




Από κοντά και το Εθνος, ασχολείται φυσικά με τα πολιτικά και την κόντρα στη Βουλή, όπως και με τους... εξωγήινους επίσης, ενώ διαλέγει φωτογραφία από τα θεωρεία γράφοντας για «Ανακούφιση... Ζωής». 



Αφήσαμε τα ΝΕΑ για το τέλος γιατί κρατούν πλέον στάση που δεν ταιριάζει με την κεντροαριστερή ιστορία τους. Δύο μέρες τώρα ασχολούνται αποκλειστικά σχεδόν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο, αποκλείοντας το σημαντικότερο που δεν είναι άλλο από την Ταυτότητα Φύλου. Λίγα λόγια μόνο στο κεντρικό τους άρθρο σήμερα, μία φωτογραφία και όλα τα υπόλοιπα (δισέλιδο) για το «Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ». Για τους αρθρογράφους τους ούτε λόγος, ο Κανέλλης λόγου χάριν στο άρθρο του μετρούσε ψήφους από την προηγούμενη ημέρα θεωρώντας σίγουρο και δεδομένο πως πέφτει η κυβέρνηση!