Το ΕΣΡ ζητάει από τον Μαρινάκη να απαντήσει για το Βήμα FM

Το ΕΣΡ ζητάει από τον Μαρινάκη να απαντήσει για το Βήμα FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Συμβούλιο κάλεσε την Alter Ego να δώσει εξηγήσεις για τον κλειστό ραδιοσταθμό.

17 Οκτωβρίου 2017
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε επιστολή χθες προς την ιδιοκτησία του Βήμα FM ζητώντας απαντήσεις για το γεγονός πως ο ραδιοσταθμός έχει πάψει να εκπέμπει σήμα εδώ και μέρες. Ως γνωστόν ο σταθμός είναι εγκαταλελειμμένος από το νέο του ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε καν το ρεύμα δεν έχουν πληρώσει (η φωτογραφία από το vima.gr). 
 
Σύμφωνα με τη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία το ΕΣΡ μπορεί να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του σταθμού ακόμα και τώρα αν το αποφασίσει. Δεν προβλέπεται ακριβές διάστημα που πρέπει να είναι κλειστό ένα ραδιόφωνο για να του αφαιρεθεί η άδεια. Το ΕΣΡ μπορεί να το κάνει ακόμα και μετά από 2-3 μέρες εφόσον το επιθυμεί. 



 
Ως προς το νομοθετικό κομμάτι της υπόθεσης, στον νόμο Ρουσσόπουλου (Άρθρο 11, παρ. 4 του ν. 3592/2007) υπάρχει ειδική διάταξη για όσα ραδιόφωνα ή κανάλια σταματούν να εκπέμπουν:
«Οι φορείς άδειας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πρέπει να διασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία τους. Κάθε διακοπή ή απώλεια σήματος πέραν της μίας ώρας πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς με την υποβολή σχετικής έκθεσης στο Ε.Σ.Ρ. και την Ε.Ε.Τ.Τ. εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών».