Πού χάθηκε άραγε η αλληλέγγυα ΕΡΤ;

Πού χάθηκε άραγε η αλληλέγγυα ΕΡΤ;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΡΤ Χανίων διέκοψε την μετάδοση των εκπομπών αλληλέγγυων και ακροατών/ακροατριών χωρίς καν να μπει στον κόπο να ειδοποιήσει τους συντελεστές τους.

31 Οκτωβρίου 2017
Καταγγελία από την ομάδα «Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες» στην ΕΡΤ Χανίων.

Συγκεκριμένα διακόπηκε η μετάδοση της δίωρης εκπομπής «Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες» η οποία μεταδιδόταν, κάθε Δευτέρα στις έξι το απόγευμα, από τον Ιούνιο του 2016 και της εκπομπής των ακροατριών Κατερίνας Φουράκη / Κωνσταντίνας Γεωργαντά που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και μεταδιδόταν στις οκτώ.

Την ευθύνη για τη διακοπή μετάδοσης ανέλαβε κατόπιν τηλεφωνημάτων από τους ενδιαφερόμενους ο νέος προϊστάμενος της ΕΡΤ Χανίων, κ. Γιάννης Κτιστάκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από λίγες μόνο μέρες.
 
Οι εκπομπές των ακροατών και των συλλογικοτήτων, μεταδίδονταν από τότε που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, με την υποβολή μιας υπεύθυνης δήλωσης από τους συντελεστές τους. Επιπλέον το πλαίσιο «Κάνε την Εκπομπή σου» υπήρχε στην ΕΡΤ και παλαιότερα (προ μαύρου) με την απλή υποβολή μιας υπεύθυνης δήλωσης.
 
Από την πλευρά του νέου Υποδιευθυντή Περιφερειακών, κ. Μιχάλη Μεσσήνη, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει «νομικό κενό» στην παραγωγή και μετάδοση των εκπομπών αλληλέγγυων και ακροατριών/των για το οποίο έχει κληθεί να γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ και μέχρι τη γνωμοδότηση της οι εκπομπές δεν θα μεταδίδονται.
 
Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η «νομική φόρμουλα» με την οποία παράγονται σήμερα οι εκπομπές φορέων αλληλεγγύης και άλλων προσώπων στο Πρώτο Πρόγραμμα και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, όπως και το γιατί αυτή η επιλεκτική διακοπή των εκπομπών αφορά αποκλειστικά τους Περιφερειακούς Σταθμούς και μάλιστα χωρίς καμία γραπτή εντολή από την πλευρά της Υποδιεύθυνσης Περιφερειακών Σταθμών.
 
Τέλος, και για να μην θεωρηθεί ότι το ζήτημα είναι ελάσσονος σημασίας, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ έχουν σήμερα σημαντικό αριθμό τέτοιων εκπομπών, ανάλογα με την θέση τους και τη σχέση που έχουν αναπτύξει με την κοινωνία, ενώ το εύρος των εκπομπών αυτών κυμαίνεται από αμιγώς μουσικές μέχρι εκπομπές λόγου και ειδησεογραφικές.