Music

Το ΕΣΡ παίρνει πίσω την άδεια του «Βήμα 99.5»

07 Νοεμβρίου 2017

Τι έκανε η Γιάννα με τον City 99.5 και τι (δεν) έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με το Βήμα FM. 

Οπως μας ενημέρωσε λοιπόν σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης, την επόμενη εβδομάδα το Συμβούλιο θα ανακαλέσει την άδεια του Βήμα 99.5 και η συχνότητα θα επιστρέψει στο Δημόσιο. Προηγήθηκε ενημέρωση από την πλευρά Μαρινάκη προς το ΕΣΡ πως δεν τους ενδιαφέρει, πια, ο σταθμός. 

Ήταν 22 Ιουνίου του 2009. Ο City 99.5 μετρούσε ήδη 1,5 χρόνο λειτουργίας. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, οπότε και από κοινού ο διευθυντής του σταθμού Γιάννης Προβής, μαζί με τον διευθυντή σύνταξης Φοίβο Καρζή, διάβσαν την ανακοίνωση με την οποία έκλεινε τόσο ο σταθμός όσο και ο Ελεύθερος Τύπος. Σε εκείνη το ζεύγος Αγγελόπουλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις». Και γι' αυτόν τον λόγο οδήγησε την εταιρεία «City A.E.» (νυν «Βήμα FM A.E.»)  σε λύση κι εκκαθάριση, προκαλώντας -όπως είναι λογικό- τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ενώσεων..
 

 
 
Σε νεότερη ανακοίνωσή τους ωστόσο, αποκάλυψαν πιο λεπτομερώς τις προθέσεις τους. «Πρόθεσή μας είναι η άδεια του ραδιοσταθμού ‘City 99,5’ να κατατεθεί στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας». Συμπληρώνοντας πως «εάν τυχόν γίνει προσφορά στον εκκαθαριστή σε σχέση με τον ραδιοσταθμό ή τους τίτλους, το οποιοδήποτε έσοδο θα είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων».
 
Με λίγα λόγια, η Γιάννα Αγγελοπούλου θα επέστρεφε την άδεια του City 99.5 στο κράτος, εκτός αν υπήρχε προσφορά από κάποιον αγοραστή, οπότε και το τίμημα θα αποδιδόταν στους εργαζόμενους. Σε εκείνους, επίσης, θα δίνονταν δύο ακόμα μισθοί, μέχρι τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς, μαζί με τις νόμιμες αποζημιώσεις τους. 
 
Τελικά ενδιαφερόμενος βρέθηκε για τη συχνότητα, ο Βίκτωρας Ρέστης εν προκειμένω, ο οποίος εξαγόρασε τον σταθμό λίγο πριν λήξει η σχετική διορία που έβαλε το ζεύγος, προς τα τέλη Αυγούστου. Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή. Ο City 99.5 δεν οδηγήθηκε σε λύση κι εκκαθάριση, η άδεια δεν επεστράφη στο δημόσιο και από την συχνότητά του εξέπεμψε ο Βήμα FM.
 
Σήμερα, οι πιο «παλιοί» του σταθμού έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Χωρίς όμως «happy end». Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη του Βήμα FM, όπως και των υπολοίπων θυγατρικών του πρώην ΔΟΛ. Ο σταθμός παρέμεινε υποστελεχωμένος και στην ίδια (κακή) κατάσταση που ήταν πριν. Δεν μετακόμισε μαζί με τα υπόλοιπα «αδελφά Μέσα» στις νέες τους εγκαταστάσεις. Η παροχή ρεύματος διεκόπη, αρχικά στα στούντιο και ύστερα και στον Υμηττό.
 
Πλέον, όλοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Η Άλτερ Έγκο θα κινήσει τις διαδικασίες για την λύση κι εκκαθάριση της Βήμα FM A.E. Οι απλήρωτοι τεχνικοί του σταθμού κατέσχεσαν τα μηχανήματα του και θα τα βγάλουν σε πλειστηριασμό, για να εξοφληθούν. Και το κράτος, μέσω του ΕΣΡ, πήρε πίσω την συχνότητα 99.5 ανακαλώντας την άδεια του Βήμα FM, μετά και την δήλωση της πλευράς Μαρινάκη ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την λειτουργία του.

Τόσο ίδια και τόσο διαφορετικά όλα τους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.  

Στην ίδια κατηγορία