Η ΑΕΜΑΡ «αδειάζει» τον Γιώργο Τράγκα για τις ακροαματικότητες

Η ΑΕΜΑΡ «αδειάζει» τον Γιώργο Τράγκα για τις ακροαματικότητες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έπειτα από τις καταγγελίες του για την Bari-Focus, μέσα από την εκπομπή του στα Παραπολιτικά 90.1.

17 Νοεμβρίου 2017
update: Η απάντηση του Γιώργου Τράγκα, μέσω της σελίδας του στο facebook:

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση σας. Για να γίνουμε πιο πιστευτοί, θα σας δώσω και τα email της Ενώσεως Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών που συνεργάζονται με το μονοπώλιο της κας Κούρτογλου. Από Ελλάδα και Ομογένεια θα λάβουν χιλιάδες emails για να καταλάβουν ότι υπάρχουμε και ότι κάτι δεν πάει καλά, με τις νεφελώδεις μετρήσεις που "δολοφονούν" σταθμούς και παραγωγούς και καθοδηγούν τα διαφημιστικά κονδύλια. Δεν ξέρω πόσο θα μείνω ακόμη στα Παραπολιτικά. Ένα είναι βέβαιο, ότι δεν είμαι εγώ ο παραγωγός και εσείς οι ακροατές, είμαστε ΕΝΑ και τολμώ να πω - να μου επιτρέψετε - συγγενείς πρώτου βαθμού. 
Ας μην τρέχουν να βγάλουν ανακοινώσεις τα αγαπητά μέλη της Ενώσεως Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών για την αξιοπιστία της κας Κούρτογλου και το "διαφανές" των μετρήσεων της. Θα υπάρξει ένα καταιγισμός τύπου "Ίρμα" καταγγελιών, υπογραφών και αποκαλύψεων. Ας μην βιαζόμαστε. Όλα αυτά θα πάνε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στα Δικαστήρια, σε όλες τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις και φυσικά θα υπάρξει επίμονη και βασανιστική ερευνητική διαδικασία. Το θέμα είναι και πολιτικό, πέραν της παραπλάνησης των καταναλωτών σε βαθμό κακουργήματος. 
Και να θυμούνται όλοι, ότι ορισμένα στοιχεία που αφορούν το δημόσιο συμφέρον είναι υπέρτερα κατά νόμο και επιβεβλημένη η αποκάλυψή τους. Η προσπάθειά μου δεν είναι μόνο προσωπική. Δεν αφορά μόνο εμένα για τα πλήγματα που δέχομαι εξαιτίας άδικης και ύποπτης συμπεριφοράς. Υπηρετώ το ραδιόφωνο 32 έτη στους μεγαλύτερους σταθμούς. Πέρασα από 17 ραδιόφωνα, τα οποία υπήρξαν πρώτα σε ακροαματικότητα επί δεκαετίες. Καμία αξιότιμη κυρία Κούρτογλου ( την οποία γνωρίζω πολύ καλά) δεν θα ακυρώσει την ιστορία μου και τις εκατοντάδες χιλιάδες των ακροατών μου στην Ελλάδα και την Ομογένεια. Θύμωσα και θα αποδείξω πλήρως την αδικία.

Όπως αναφέραμε σχετικά ΕΔΩ, ο Γιώργος Τράγκας τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε πόλεμο με την εταιρεία που διεξάγει τις μετρήσεις για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, με αφορμή τα χαμηλά νούμερα τόσο της εκπομπής του όσο και άλλων εκπομπών των Παραπολιτικών 90.1. Κινητοποιώντας μάλιστα και τους ακροατές του, με σκοπό να στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια.
 
Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνη την ΑΕΜΑΡ, τη μη κερδοσκοπική εταιρεία των ραδιοσταθμών της Αθήνας που είναι υπεύθυνη για τις ακροαματικότητες. Στην ανακοίνωσή της, αφού περιγράφει την διαδικασία με την οποία γίνεται η καταγραφή των αναφορών, δηλώνει τη στήριξή της στην Bari-Focus και κατ' επέκταση στα αποτελέσματα που δημοσιεύει.
 
Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ), έχει αναθέσει με σύμβαση, κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού, το έργο της μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών Αττικής στην εταιρεία ερευνών «FOCUS BARI AE» Η έρευνα ακροαματικότητας διεξάγεται εδώ και χρόνια υπό αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, η τήρηση των οποίων ελέγχεται καθημερινά από Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των ραδιοφωνικών σταθμών.
Παράλληλα, προς περαιτέρω ενίσχυση του ελέγχου της τήρησης των προδιαγραφών ποιότητας, έχει ανατεθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέσω ομάδας εξειδικευμένων συνεργατών (υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Πετράκου), το έργο της παροχής διαρκούς υποστήριξης προς την ΑΕΜΑΡ, μέσω καθημερινής επιτόπιας παρακολούθησης της διεξαγωγής των συνεντεύξεων και άλλα μέσα, με στόχο την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και τη διαρκή αναβάθμιση της έρευνας.
Με τη συνδρομή των παραπάνω μηχανισμών αυτορρύθμισης - οι οποίοι εφαρμόζονται εδώ και χρόνια ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον κλάδο της ραδιοφωνίας - η συγκεκριμένη μέτρηση είναι κοινώς αποδεκτή από όλους τους συντελεστές της αγοράς και το κοινό ως η μόνη ακριβής και αμερόληπτη καταγραφή της πραγματικής ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής.
Η ΑΕΜΑΡ θα προασπίσει με κάθε τρόπο το κύρος, την αξιοπιστία και τη δημόσια εικόνα της έρευνας.