Δεσμεύτηκε ο λογαριασμός του Αθήνα 9.84 από το Υπουργείο Οικονομικών

Δεσμεύτηκε ο λογαριασμός του Αθήνα 9.84 από το Υπουργείο Οικονομικών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι 120 εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού.

15 Δεκεμβρίου 2017
Στη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας της Δ.Ε.Ρ.Α. αλλά και εκείνων των νόμιμων εκπροσώπων της δημοτικής επιχείρησης και των συγγενών τους, προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών. Αιτία ήταν η οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιχειρήσεων, όπως επικαλείται το Υπουργείο. Αυτό σημαίνει πως κινδυνεύουν να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9.84, λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
 
Σε δελτίο τύπου του ο δήμος Αθηναίων καλεί έκτακτη γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η παραπάνω οφειλή δεν υφίσταται, και πως η απόφαση αυτή βγήκε μετά την πρόταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τις νέες ραδιοφωνικές άδειες, που κατατάσσει τα δημοτικά ραδιόφωνα στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς σταθμούς.
«Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης» λέει ο Δήμος Αθηναίων. «Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!»
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας,τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.