«Χριστιανισμός» διαφορετικός από τα άλλα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα

«Χριστιανισμός» διαφορετικός από τα άλλα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Εβδομάδα των Παθών αυτή που διανύουμε, που σημαίνει πως όλο και περισσότεροι πιστοί συντονίζονται σε εκείνους τους ραδιοσταθμούς. 

07 Απριλίου 2018
Φέτος όμως στην πόλη υπάρχει -για την ακρίβεια επέστρεψε- ένας ακόμα, ο οποίος όμως δεν είναι ίδιος με τα άλλα «ορθόδοξα» ραδιόφωνα. Το Χριστιανισμός 104.3 κοντεύει να κλείσει χρόνο από τότε που αδειοδοτήθηκε εκ νέου, με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ αλλά και του ΣτΕ, 16 χρόνια μετά το λουκέτο που του επεβλήθη από την τότε κυβέρνηση λόγω του Ελ. Βενιζέλος. Πλέον εκπέμπει με φουλ σήμα και είναι ακροάσιμος σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο.

 
Το πρόγραμμά του απαρτίζεται από (τι άλλο) ύμνους προς τον Χριστό, ανάγνωση κι ερμηνεία της Αγίας Γραφής, διάφορα (Ελληνικά!) gospel τραγούδια και κηρύγματα. Όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Κι όμως, διαφέρει από τα υπόλοιπα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα της πόλης. Δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπως ο 89.5 FM, ούτε σε κάποια Μητρόπολη όπως η Πειραϊκή Εκκλησία 91.2
 
Ιδιοκτήτρια του Χριστιανισμού 104.3 είναι μια ανώνυμη εταιρεία, η «Πνοή Α.Ε.», η οποία ελέγχεται από την «Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής» και όχι από την Ορθόδοξη Εκκλησία όπως οι υπόλοιποι. Τις εκπομπές δεν τις κάνουν ιερείς αλλά πάστορες, και πιο συγκεκριμένα Πεντηκοστιανοί επίσκοποι. Οι ύμνοι που ακούγονται δεν απαγγέλλονται όπως στις ορθόδοξες εκκλησίες αλλά είναι ως επί το πλείστον με την μορφή τραγουδιών. Και όπως είναι φυσικό, με τις όποιες διαφορετικές θέσεις υποστηρίζουν σε σύγκριση με το κήρυγμα των Ορθόδοξων.
 
Εκτός από την Αθήνα πάντως, ο Χριστιανισμός 104.3 έχει επεκταθεί και σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, είτε με ραδιόφωνα-αναμεταδότες του είτε με πιο ανεξάρτητους ραδιοσταθμούς που αναπαράγουν το κήρυγμα της εκκλησίας των Πεντηκοστιανών.