Η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει φως και φρέσκος αέρας

Η ΕΡΤ θα έπρεπε να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα να μπει φως και φρέσκος αέρας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με άρθρο του στη σημερινή «Εφ.Συν.» ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός μιλάει για την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τη «νεκρανάσταση του Λάζαρου» που θα μπορούσε να είναι ένα εντυπωσιακό θαύμα, αλλά κινδυνεύει τελικά να αποδειχτεί μια χαμένη ευκαιρία.

14 Απριλίου 2018
Ενα σκληρό άρθρο, μία σφάζει («παραμένει όμως δέσμια παλαιών αντιλήψεων και διαχωρισμών») και μία επιβραβεύει («επιλύει αρκετά προβλήματα ανασυγκρότησης και ομαλής επαναλειτουργίας»), μία στηλιτεύει τις παθογένειες της ΕΡΤ («γίνεται μάλλον μέρος του προβλήματος») και μία λέει για τις ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν («αναζητείται η λύση»). Συμφωνούμε απολύτως μαζί του, 100%. Η, μήπως, διαφωνείτε εσείς πως πρέπει π.χ. «η ΕΡΤ να δείξει εμπιστοσύνη σε ορεξάτους, μορφωμένους και φιλόδοξους νέους ανθρώπους, πάντα σε συνεργασία με τους άξιους δημιουργούς» που ζητάει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 
Ιδού τι λέει ειδικά για την Ελληνική Ραδιοφωνία στην οποία, υπενθυμίζουμε, ο Γιώργος Θαλασσινός είναι ο βασικός και κύριος υπεύθυνος. 
 
* Να δοθεί έμφαση στο περιεχόμενο, στην τεχνολογική αναβάθμιση και στην ανάπτυξη νέων μορφών περιεχομένου και μέσων διάδοσής του.
 
* Να αναζωογονήσει τα ραδιόφωνά της, που έχουν ακόμη περισσότερες πιθανότητες-δυνατότητες να ηγεμονεύσουν πολιτιστικά, σ’ ένα ολοένα και πιο φτωχό σε φωνές, συναισθήματα, προτάσεις, ραδιοφωνικό τοπίο της προκάτ λίστας. 
 
* Να καθιερώσει το ψηφιακό ραδιόφωνο, με τις πολλαπλές δυνατότητες και τον κρυστάλλινο ήχο, ένα traffic radio για την κίνηση στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, αλλά και για την κυκλοφοριακή αγωγή κ.λπ.