Μετά τα γεγονότα της ΑΕΠΙ αυτό είναι από ατυχές μέχρι συκοφαντικό

Μετά τα γεγονότα της ΑΕΠΙ αυτό είναι από ατυχές μέχρι συκοφαντικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκνευρίστηκαν και δικαίως στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων GEA από τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος) και του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) Κωνσταντίνο Μίχαλο, με όσα είπε για τα πνευματικά δικαιώματα.

17 Απριλίου 2018
Τα θεωρούν συκοφαντικά και του ζητούν να ανακαλέσει. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μίχαλος είχε στείλει επιστολή στον Γενικό Διευθυντή της CISAC -Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών και Συνθετών, Gadi Oron (διαβάστε ΕΔΩ). 
 
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της GEA.
 
Από τον ηλεκτρονικό τύπο λάβαμε γνώση της επιστολής σας, που απευθύνετε στην Διεθνή Συνομοσπονδία των Εταιριών των Δημιουργών και Συνθετών (CISAC) μέσω του Γενικού Διευθυντή της, κ. Gadi Oron. Την επιστολή αυτή αναπαρήγαγαν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και
πλείστες όσες ιστοσελίδες.
Με την επιστολή σας αυτή, θέτετε το ζήτημα της κρίσης στον χώρο της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, μετά από τις γνωστές εξελίξεις στην ΑΕΠΙ. Ωστόσο, η επιστολή σας επεκτείνεται και στον Οργανισμό μας, τον GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) που διαχειρίζεται, εισπράττει και προστατεύει το συγγενικό δικαίωμα των τραγουδιστών, των μουσικών και των παραγωγών ηχογραφημάτων. Αναφέρετε ότι ο GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) χρησιμοποιεί ίδιες πρακτικές με την ΑΕΠΙ… !!!
 
Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό ειδικά μετά τα γεγονότα της ΑΕΠΙ είναι από ατυχές μέχρι συκοφαντικό και σας καλούμε να το επανορθώσετε άμεσα. Φανταζόμαστε ότι έχετε ελλιπή πληροφόρηση από τους συνεργάτες σας που κατά καιρούς έχουμε συναντήσει. Ευκαιρία παρακάτω να μας γνωρίσετε καλύτερα, μια και μιλάτε, σε τρίτους, για μας χωρίς εμάς, και χωρίς να μας γνωρίζετε καλά.
 
O GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης ΟΣΔ, λειτουργεί από το 2012 υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΟΠΙ και διοικείται από άμισθο Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαιούχων του. Ελέγχεται δε ετησίως από Ελεγκτική Εταιρία και ενεργεί σταθερά στα πλαίσια του Νόμου. Όπως ορίζει ο Νόμος έχει δημοσιεύσει Αμοιβολόγια τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες του ΟΠΙ και του GEA (GRAMMO -ΕΡΑΤΩ -ΑΠΟΛΛΩΝ) www.geamusic.gr.
 
Το αμοιβολόγιο μας ΔΕΝ είναι αυθαίρετο, όπως ατυχώς αναφέρετε στην επιστολή σας και τούτο διότι:
1. Ο δίκαιος και εύλογος χαρακτήρας του αμοιβολογίου μας έχει κριθεί κατ’ επανάληψη από τα δικαστήρια της χώρας μας με εκατοντάδες οριστικές και αμετάκλητες Δικαστικές αποφάσεις.
2. Πέραν του νομίμου και μη αυθαιρέτου αμοιβολογίου, χιλιάδες ΜΕΛΗ των Επιμελητηρίων σας, είτε μέσω του ΞΕΕ είτε μέσω της ΠΟΕΣΕ και δεκάδων συλλόγων μελών της είτε μέσω Εμπορικών Συλλόγων έχουν ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ και ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ειδικές ευνοϊκές ΤΑΡΙΦΕΣ με συμφωνίες τους με τον GEA. Θα πρέπει να σας απασχολήσει που δεν το γνωρίζετε…
3. Προφανώς επίσης δεν θα γνωρίζετε τις αναφερόμενες στο αμοιβολόγιο ειδικές εκπτώσεις που χορηγούμε.
4. Επίσης θα οφείλατε να γνωρίζετε την κοινωνική δράση του Οργανισμού μας όπως αποχή από την είσπραξη σε παραμεθόριες περιοχές, ή περιοχές που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα κλπ.
5. Αναφέρεσθε σε χιλιάδες δικαστήρια. Αποσιωπάτε, όμως, το γεγονός ότι οι χρήστες μουσικής δεν συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους ακόμα και με τις, κοινά με τους Συλλόγους τους, αποδεκτές ταρίφες, οπότε η προσφυγή στη δικαιοσύνη να είναι η μόνη τελική, ιδιαίτερα χρονοβόρα και κοστοβόρα οδός που προβλέπει ο νόμος μετά από μήνες οχλήσεων και διαπραγματεύσεων, προκειμένου ο Οργανισμός μας να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων. Άλλωστε, ακόμα και όταν υπάρχουν συμφωνίες ή πρωτοβουλίες επιμελητηρίων ή συλλόγων, πρώτοι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι αυτών δηλώνουν αδυναμία των οργάνων τους να υποχρεώσουν τα μέλη τους σε προσχώρηση ή συμμόρφωση με αυτές…
6. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, από το σύνολο των επιχειρήσεων που τιμολογεί ο Οργανισμός ετησίως, το 90% συμβάλλεται χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε νομική ενέργεια και μόνο το 10% των επιχειρήσεων τιμολογείται κατόπιν νομικών ενεργειών. Επίσης από τις επιχειρήσεις που καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα όπως ορίζει ο νόμος, το 85% συμβιβάζεται εξωδίκως και μόνο το 15% δικάζεται.
7. Το 2018, ο GEA δεν έχει εξωτερικούς συνεργάτες/διαμεσολαβητές και επικοινωνεί με τους χρήστες άμεσα, έντιμα ξεκάθαρα και με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου μέλους σας ακόμα και μέσα από web banking με τις τέσσερις βασικές τράπεζες και το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ καθώς και με POS.
 
O GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) δεν αρνήθηκε μέχρι σήμερα οποιαδήποτε πρωτοβουλία διαλόγου με οποιοδήποτε φορέα επιχειρήσεων της χώρας.
Φρονούμε όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεσθε στον GEA (GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ) δεν εξυπηρετεί τα ελάχιστα εχέγγυα ενός ειλικρινούς και καλόπιστου διαλόγου, με δεδομένο ότι η μουσική είναι το «εργαλείο», και μάλιστα απαραίτητο, δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, όπως ομολογείτε στον πρόλογο της επιστολής σας.
 
Ο GEA πάντως καλωσορίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας θα έλυνε την άσκοπη προσφυγή στα δικαστήρια, εφόσον βέβαια και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δεσμευτούν στην υλοποίηση μιας τέτοιας συμφωνίας. Ο GEA πάντως είναι έτοιμος. Εσείς, κύριε Μίχαλε;
 
Ευελπιστώντας στην δημόσια επανόρθωση των ατυχών χαρακτηρισμών σας για τον Οργανισμό μας.