Ξεσσαλονίκη

Ξεσσαλονίκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Σάββατο το πρωί πετάω για Θεσσαλονίκη, να συναντήσω από κοντά (και μαζί) τους Γιάννη Αγγελάκα και Παύλο Παυλίδη, τις δύο πιο σημαντικές μορφές του σύγχρονου, ελληνόφωνου, ροκ. Κορυφαίοι.

25 Απριλίου 2018
Το Σάββατο 2 Ιουνίου θα παίξουν ξανά μαζί στην πλατεία Νερού, όλο το καλοκαίρι θα είναι μαζί για την ακρίβεια, προγραμματίζουν μία σειρά από κοινές συναυλίες (7/6 Λευκωσία, 9/6 Ηράκλειο, 16/6 Θεσσαλονίκη κ.ά.). Ο Αγγελάκας με τη δική του μπάντα, τους τους 100° C και ο Παυλίδης με τους B-movies. Μετά το περσινό πανικό και τις τρεις sold out εμφανίσεις τους (θυμάστε τι έγινε στην Τεχνόπολη, έτσι; με τον κόσμο να παρακαλάει για ένα εισιτήριο μία εβδομάδα πριν από το live...) έμοιαζε φύσει αδύνατον να μην τις επαναλάβουν. Ειδικά στην πλατεία Νερού η κατάσταση θα είναι μοναδική μια και θα παίξουν στο τεράστιο stage του Release Festival. Σε συνθήκες, δηλαδή, ξένης συναυλίας με τέλειο ήχο και γιγαντοοθόνες. Ήδη τα εισιτήρια φεύγουν ταχύτατα. Ευτυχώς η πλατεία Νερού δεν είναι Τεχνόπολη οπότε δεν θα υπάρχει ζήτημα sold out, χωράει πολύ κόσμο εκεί.

\"\"
 
Το πιο σημαντικό και για τους δυο τους είναι η ανανέωση του κοινού τους. Ο μέσος όρος ηλικίας των θεατών τους είναι λίγο πάνω από τα 20! Μαγικό πράγμα. Πολλοί και πολλές δεν είχαν γεννηθεί καν όταν μεσουρανούσαν τα Ξύλινα Σπαθιά και οι Τρύπες, τα τραγούδια των οποίων ξέρουν απ΄έξω και ανακατωτά τώρα. Τεράστιο κατόρθωμα, δεν θυμάμαι να το έχω δει σε άλλους στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι, λογικό, μεγαλώνουν μαζί με το κοινό τους. 
 

Τη συναυλία στην Τεχνόπολη την παρακολούθησα από πίσω, backstage και η αλήθεια είναι πως συγκινήθηκα λίγο. Ήταν και ο Γιάννης Πετρίδης από δίπλα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα τους και συμπληρωνόταν το καρέ. Εχω να τους ρωτήσω άπειρα πράγματα...