Από το «Δε βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» στον... «Ψαλιδοχέρη» υπάρχει τεράστια απόσταση

Από το «Δε βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» στον... «Ψαλιδοχέρη» υπάρχει τεράστια απόσταση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το έριξε στο... τρέξιμο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με το «Game of Love».

22 Μαΐου 2018

 Του Σωτήρη Μανιάτη

Καθώς εκτός από την εισαγγελική παρέμβαση (και εναντίον του) έχουν σταλεί στην ανεξάρτητη Αρχή και 150-160 καταγγελίες για το τηλεσκουπίδι που μας πλασάρει τρεις φορές την εβδομάδα ο ΑΝΤ1 στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, το συμβούλιο σπεύδει... ταχέως.

Ούτε την αναβολή ακρόασης που ζήτησε ο δικηγόρος του καναλιού του Αμαρουσίου δέχτηκε και απαίτησε εντός μιας εβδομάδας να έχει κατατεθεί και το σχετικό υπόμνημα. Το ΕΣΡ προσπαθεί να εντείνει τις ενέργειές του αλλά όπως ξεκαθάρισε ο Ροδόλφος Μορώνης (αντιπρόεδρος ΕΣΡ) με το προσωπικό που υπάρχει αυτό είναι δύσκολο. Πάντως το ΕΣΡ θα εξετάσει και το «Power of Love» το άλλο τηλεσκουπίδι (πιο... σοφτ αυτό) που μας σερβίρει κάθε απόγευμα ο ΣΚΑΪ.

Οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ-1 υποστήριξαν ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία το ριαλιτοπαίχνιδο μεταδίδονταν με πιο... ήπια σήμανση καθώς εδώ για την παρακολούθησή του θεωρείται «απαραίτητη η γονική συναίνεση». Παραδέχθηκαν κάποια... προβλήματα στα πρώτα επεισόδια και υποστήριξαν ότι γίνονται προσπάθειες... βελτίωσης. Τώρα τι εννοούν με αυτό... ένας Θεός ξέρει.

Το ΕΣΡ πάντως σφίγγει τα λουριά και αναμένεται την άλλη Τρίτη (29/5) να καταλήξει σε απόφαση. Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι η ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να εξαντλήσει ξαφνικά την αυστηρότητά της. Κι επειδή ακούγονται ήδη ακραίες φωνές ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων... παραγωγών (λέμε τώρα) θα επισημάνω ότι για όλα υπάρχει μέτρο. Και από το «Δε βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» μέχρι τον... «Ψαλιδοχέρη» υπάρχει τεράστια απόσταση. Ψυχραιμία...