Αληθινό Survivor στο Passport

Αληθινό Survivor στο Passport
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ποιος Αγιος Δομήνικος και ποιος ΣΚΑΪ, τις δοκιμασίες τις περάσαμε χθες το βράδυ στον Κεραμεικό, στη συναυλία των Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

25 Μαΐου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και όχι μόνο εμείς αλλά και οι διοργανωτές που έμειναν χωρίς ρεύμα μετά την απογευματινή μπόρα κι έναν κεραυνό που έπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα ο χώρος. Προς στιγμή υπήρξε, όπως μου είπαν, ζήτημα με τη διεξαγωγή του live, ήταν ένα βήμα από τη ματαίωσή του. Επιστρατεύθηκε ωστόσο μία γεννήτρια, ένα ολόκληρο φορτηγό στο διπλανό πάρκινγκ και διασώθηκε κάπως η κατάσταση.

Δεν έφτανε όμως και ο χώρος λειτουργούσε χωρίς εξαερισμό και κλιματισμό. Και, μιλάμε, για έναν γεμάτο χώρο, με περισσότερα από 1000 άτομα. Σάουνα εξασφαλισμένη, δεν χρειαζόσουν να τρέχεις σε σπα και κέντρα ευεξίας, έμπαινες στο Passport και το... χαιρόσουν. Τόσο τραγικές ήταν οι συνθήκες.

Υπήρξαν διαμαρτυρίες, έντονες αλλά και πιο ήπιες. Οπότε το μαγαζί προχώρησε σε μία εντελώς ασυνήθιστη, για τα ελληνικά δεδομένα, κίνηση: μισή ώρα αφότου είχε ξεκινήσει η συναυλία ανακοίνωσε από μικροφώνου πως επιστρέφει τα χρήματα του εισιτηρίου σε όσους από τους θεατές το επιθυμούν. Εκεί, κατευθείαν, χωρίς καθυστέρηση. Οπερ κι εγένετο. Αλλά δεν ήταν πολλοί αυτοί που το έκαναν, όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία παρακάτω γύρω στα 40 με 50 άτομα. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν κιόλας, αναμενόμενο. Οι περισσότεροι δεν κινήθηκαν καν από τη θέση τους, συνέχιζαν να χορεύουν με το συγκρότημα.

Πλέον έμοιαζε σαν ένα αυθεντικό πανηγύρι, από εκείνα τα καλοκαιρινά σε νησιά και επαρχία: οι συνθήκες ποτέ δεν είναι καλές, όλα είναι χύμα, μπύρα, ρακές, φαγητό και τσίγκινα τραπεζάκια, αλλά ο κόσμος διασκεδάζει από καρδιάς.

Δεν κάθισα, δεν μου άρεσε και πολύ ο ήχος των Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Αλλά το νταβαντούρι είχε ξεκινήσει ήδη από την πιτσιρικαρία και συνεχίστηκε μέχρι αργά που τελείωσε η συναυλία χωρίς άλλα παρατράγουδα. Μπορεί να έχασαν και δύο-τρία κιλά από τον ιδρώτα όσοι παρέμειναν εκεί, ας μην παραπονιούνται επομένως.