Μπορεί άραγε ένα κανάλι να καταφέρει να πάρει τη θέση που είχε άλλοτε το MEGA;

Μπορεί άραγε ένα κανάλι να καταφέρει να πάρει τη θέση που είχε άλλοτε το MEGA;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με μείγμα που θυμίζει… MEGA στήνεται το E TV για τη νέα σεζόν

07 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Πρόκειται για ένα ερώτημα που δεν είναι εύκολο ή απλό να απαντηθεί καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το σίγουρο είναι ότι το διάστημα (πάνω από δύο χρόνια πλέον) που το άλλοτε μεγάλο κανάλι ουσιαστικά το έχουν παρατήσει οι μεγαλομέτοχοί του, με τους απλήρωτους εργαζόμενους να το κρατούν στη ζωή μεταδίδοντας επαναλήψεις σειρών κάποια κανάλια, όπως ο ΣΚΑΪ και ο ALPHA κατάφεραν να προσελκύσουν κάποιους από τους τηλεθεατές που είχαν πρώτη επιλογή το κανάλι της Μεσογείων.

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με πέντε κανάλια πλέον να διαθέτουν κανονικά άδειες, καθώς έχουμε μπει πια στην τελική ευθεία της αδειοδότησης, ο ανταγωνισμός θα φουντώσει για τα καλά. Κι αυτό διότι εκτός τους τέσσερις βασικούς ανταγωνιστές (ΣΚΑΪ, ALPHA, ΑΝΤ1, STAR) θα προστεθεί με πλήρες πρόγραμμα και το E TV. Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, θα αλλάξει σύντομα λογότυπο και θα μπει με φουλ τις μηχανές μείγμα που θυμίζει... MEGA τη νέα σεζόν.

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση στελεχών του καναλιού με δημοσιογράφους (ΕΔΩ το φωτεροπορτάζ) ήταν εμφανές ότι στήνεται ένα κανάλι που θα πλησιάζει αρκετά το... στυλ που είχε τις παλιές καλές εποχές το MEGA. Έμφαση στον ενημερωτικό τομέα, επιστροφή στην ελληνική μυθοπλασία, κάποιες δόσεις από τάλεντ σόου και ριάλιτι και φυσικά ξένες ταινίες και σειρές.

Ο Τζόνι Καλημέρης, διευθύνων σύμβουλος του καναλιού, ξεκαθάρισε ότι βασικός πυλώνας θα είναι ο ενημερωτικός-ειδησεογραφικός τομέας. Ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του: «Θέλω να πετύχουμε αυτό που είχε κάποτε το MEGA, που έλεγαν ότι άκουσαν αυτό από το κανάλι και εννοούσαν ότι είναι έγκυρο…». Αυτές τις μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συμφωνίες με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης αλλά και την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Το κανάλι θα διαθέτει και βραδινή πολιτική εκπομπή αλλά και ντοκιμαντέρ καθώς σε πρώτη φάση υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Γιώργο Αυγερόπουλο ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή των «Πειρατών του Αιγαίου» (οκτώ επεισόδια). Θα υπάρξουν πάντως και άλλες τέτοιου τύπου παραγωγές.

Στον ψυχαγωγικό τομέα η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, διευθύντρια προγράμματος του καναλιού έχει ήδη προχωρήσει εξασφαλίζοντας ελληνική μυθοπλασία, τάλεντ σόου, ριάλιτι αλλά και ξένες σειρές και ταινίες. Οι κινήσεις της είναι πολύ… χαρακτηριστικές. Εξασφάλισε την επιστροφή στη μικρή οθόνη της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση που συνεργάζονται στο σενάριο της καθημερινής σειράς «Ο πρίγκηπας της φωτιάς» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα. Στη μικρή οθόνη επιστρέφει και ο μετρ του νουάρ Πάνος Κοκκινόπουλος με το «Ου φονεύσεις» σε σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακκαλή. Σειρά ετοιμάζει και ο Βασίλης Θωμόπουλος, τη μεταφορά στα ελληνικά του «Τσίπε Λίμπρε» (που θα μεταδίδεται δυο φορές την εβδομάδα) αλλά και ο Βασίλης Κεχαγιάς, το «Τράφικ Λάιτ» (τρεις φορές την εβδομάδα). Τα σχέδια της Άλκηστις Μαραγκουδάκη επεκτείνονται και στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν καθώς υπάρχει συμφωνία για το 2019-2020 με τον Μανούσο Μανουσάκη για μια μεγάλη παραγωγή που θα μας μεταφέρει στην περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων και θα εστιάζει σε έναν μεγάλο έρωτα. Το κανάλι διαθέτει τα δικαιώματα των X-Factor, La banda, Project Runway ενώ για ξένες ταινίες και σειρές υπάρχουν συμφωνίες με πέντε στούντιο: Fox, Sony, Miramax, MGM και Disney.

Ήδη προγραμματίζεται η μετακόμιση του καναλιού πριν το φθινόπωρο στα νέα στούντιο και γραφεία στην Παιανία εκεί που άλλοτε στεγάζονταν το MEGA. Σύμφωνα με την Κική Σιλβεστριάδου (Chief Operations Officer του ETV και επί 17 χρόνια στέλεχος του MEGA), σχεδιάζονται οι απαραίτητες δομές αλλά και η αγορά εξοπλισμού ώστε να στηθεί ένας σύγχρονος τηλεοπτικός σταθμός.

Σήμερα, με μικρές προσθήκες το τελευταίο διάστημα το κανάλι έχει ανέβει σε ποσοστά που αγγίζουν το 7-7,5% και προφανώς ο στόχος τη νέα σεζόν είναι τα νούμερα του να γίνουν διψήφια και όσο το δυνατόν μεγαλύτερα. Μπορεί λοιπόν το E TV να γίνει το… MEGA της νέας τηλεοπτικής εποχής; Κανείς δεν το γνωρίζει. Το προφανές είναι ότι γίνονται κινήσεις να μπει σε μια τέτοια… ρότα τόσο στον ενημερωτικό όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα. Και είναι εμφανές από τις κινήσεις των στελεχών ότι θα επιχειρήσουν να παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο διεκδικώντας σε πρώτη φάση να μπουν στο τηλεκοντρόλ των τηλεθεατών και προσεχώς να είναι στις πρώτες προτιμήσεις του. Κι αυτά μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τι θα καταφέρουν μένει να το δούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα…