Τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αθήνας

Τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της Αθήνας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εικόνα, με λίγα λόγια, του πιο σκληρού ανταγωνισμού στα ερτζιανά της Αθήνας, με 13 σταθμούς να παλεύουν για την πρωτιά ή την επιβίωσή τους, σε ορισμένες των περιπτώσεων.

25 Ιουνίου 2018

88.6 Ραδιόφωνο 24/7

Σε μεταβατικό στάδιο. Ουσιαστικά ξαναστήνεται από την αρχή, με εντελώς διαφορετικό στυλ και αμιγώς ενημερωτικό. Από Σεπτέμβρη τα σπουδαία αν έρθουν...

90.1 Παραπολιτικά

Παγιωμένος ως ο «τρίτος πόλος» στον ανταγωνισμό, αν και ακόμα βρίσκεται μακριά από τους δύο «μεγάλους». 

90.4 Κανάλι 1

Ενημερωτικό ραδιόφωνο μεν, και με ανανεωμένο πρόγραμμα σε σχέση με παλαιότερα, ξεχωρίζουν όμως οι πολύ καλές μουσικές εκπομπές του.

94.0 Επικοινωνία

Δεν διαθέτει και το πιο πλήρες πρόγραμμα, τις περισσότερες ώρες παίζει μουσική, ωστόσο εμπλουτίζεται αργά αλλά σταθερά. Ο Βασίλης Νομικός συνεχίζει στο «τιμόνι» του.

94.3 XFM

Διαθέτει μόνο μια ενημερωτική εκπομπή, μια «infortainment» και μια για το αυτοκίνητο, τις άλλες ώρες παίζει μουσική. Οι συνεταιριστές του ψάχνουν αγοραστή από τον Νοέμβριο.

96.0 Flash

Κοντεύει να κλείσει χρόνο εκτός αέρα, λόγω των χρεών που άφησε πίσω της η διαχείριση του Πάνου Κολιοπάνου. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να τον επαναφέρουν.

97.8 Real FM

Παρά τις αναταράξεις λόγω των αποχωρήσεων από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο διεκδικώντας την πρωτιά. Ψάχνει τον νέο του διευθυντή πλέον, ο Δημήτρης Μιχαλέλης οδεύει προς το Epsilon.

98.3 Αθήνα 9,84

Υπήρξε και καλύτερο το ραδιόφωνο του Δήμου Αθηναίων, σε άλλες εποχές. Αρνητικό η έλλειψη πολιτικού πλουραλισμού (ανεπίτρεπτο για δημοτικό ραδιόφωνο), θετικό το επίπεδό του που παραμένει υψηλό. 


98.9 Alpha

Πολλές οι αλλαγές στην αρχή της σεζόν, με νέο διευθυντή τον Γιώργο Σμυρνή, ωστόσο χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα. Σύσσωμοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι του καναλιού τον στηρίζουν.

100.3 ΣΚΑΪ

Σταθερή αξία, η πρώτη επιλογή ειδικά στην πρωινή ζώνη. Με μονόπατες πολιτικά αλλά και ψύχραιμες φωνές στο πρόγραμμά του.

104.6 Θέμα

Με νέο διευθυντικό team, τον Γιάννη Μακρυγιάννη και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, εμπλουτίζεται διαρκώς μετά από την στασιμότητα που υπήρξε λίγο πριν αποχωρήσει ο Βασίλης Χιώτης.

105.5 Στο Κόκκινο

Σε φάση ανασύνταξης. Με νέο πρόγραμμα και νέο διευθυντή, τον Νίκο Σβέρκο, έπειτα από τις διαμάχες μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας.

105.8 Πρώτο Πρόγραμμα

Το ειδησεογραφικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και αυτό για το οποίο θα τρέξεις να συντονιστείς.