Χωρίς ματσάκια... καταποντίζεται η ΕΡΤ

Χωρίς ματσάκια... καταποντίζεται η ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έκανε... διάλειμμα το Μουντιάλ και «γκρεμοτσακίστηκε» η δημόσια τηλεόραση.

05 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

«Ρεπό» είχαν χθες όσες Εθνικές ομάδες πέρασαν στη φάση των οκτώ, στα προημιτελικά δηλαδή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Ετσι η ΕΡΤ-1 δεν είχε μεταδόσεις αγώνων (πρόβαλε βέβαια κάποιους σε επανάληψη!) και τα ποσοστά της... κατέρρευσαν. Χθες (Τετάρτη 5/7) το μερίδιο της ΕΡΤ-1 βυθίστηκε στο 5,6%, υποπολλαπλάσιο της αντίστοιχης μέρας την περασμένη εβδομάδα. Φαίνεται αμέσως δηλαδή τι πρόκειται δυστυχώς να συμβεί στη δημόσια τηλεόραση μόλις τελειώσει το Μουντιάλ του 2018, στις 15 Ιουλίου με τον μεγάλο τελικό...

Με αυτά πάντως και το «Survivor» να παίζει... μπάλα σχεδόν μόνο του ο ΣΚΑΪ εκτοξεύτηκε για να φθάσει το μερίδιό του στο 22,2%, αυξημένο κατά κάτι παραπάνω από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα. Βρίσκεται βέβαια στην κορυφή με το ριαλιτοπαίχνιδό του να συγκεντρώνει τους περισσότερους τηλεθεατές (1.090.000) ενώ ακολουθεί το νέο του τηλεπαιχνίδι «My man can» που φαίνεται να έχει ξεκινήσει καλά προσελκύοντας την προσοχή κατά μέσον όρο 577.000 τηλεθεατών.

Στην τρίτη θέση του Top-10 της Nielsen με τα καλύτερα προγράμματα από πλευράς τηλεθέασης τη συγκεκριμένη μέρα το «Shopping Star» του STAR βεβαίως με 536.000 άτομα. Την πεντάδα συμπληρώνουν δύο προγράμματα του ALPHA: το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων με τον Αντώνη Σρόιτερ που προσελκύει 459.000 τηλεθεατές και η επανάληψη επεισοδίου της σειράς «Το σόι μου» (431.000).

Κατά τα λοιπά στη δεύτερη θέση στο σύνολο της ημέρας βρέθηκε το STAR με 12,8% (σημειώνοντας άνοδο κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την ίδια μέρα της περασμένης εβδομάδας 10,7%) κι ακολουθεί ο ALPHA αλλά με πτώση (3,1%) καθώς από το 14,2% έφθασε στο 11,1%. Αυτά είναι και τα μόνα κανάλια με διψήφια μερίδια καθώς ο ΑΝΤ-1 συνεχίζει την καθοδική του πορεία φθάνοντας στο 8,6% (από 10,5%). ενώ το E TV παρά την άνοδο κατά 2,6 ποσοστιαίων μονάδων έφθασε το 7,8% από το 5,2%. Απόλυτα σταθερό παραμένει πάντα το MEGA καταγράφοντας μάλιστα σε σύγκριση με την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα και οριακή άνοδο κατά 0,4% φθάνοντας από το 7,4% στο 7,8%. Πάντα με επαναλήψεις, απλήρωτους επί μια διετία εργαζόμενους και... εξαφανισμένους μεγαλομετόχους.