Από το «κλάμα» στα «χαμόγελα»

Από το «κλάμα» στα «χαμόγελα»
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ανάσες» για τα στελέχη της ΕΡΤ-1 με δυο «καυτές» αναμετρήσεις απόψε...

06 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Ευτυχώς που απόψε το τηλεοπτικό μενού περιλαμβάνει δύο ματσάρες από την προημιτελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας και θα σταματήσει το... κλάμα στην ΕΡΤ με τα στελέχη τους να ξαναβρίσκουν τα «χαμόγελά» τους. Εστω και για λίγο. «Κλάμα» όμως το οποίο συνεχίζεται και στον ΑΝΤ-1 με τα στελέχη του να ετοιμάζονται για μια πρώτη ενημέρωση την άλλη εβδομάδα σχετικά με τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Και γράφω ευτυχώς όχι μόνο γιατί χαιρόμαστε λοιπόν μόνο όλοι εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι αλλά για να σταματήσει και ο καταποντισμός της δημόσιας τηλεόρασης. Σήμερα στις 17.00 με την αναμέτρηση Ουρουγουάη – Γαλλία αλλά και στις 21.00 με το Βραζιλία - Βέλγιο θα ξαναδούν ψηλά ποσοστά τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης που τις δυο τελευταίες μέρες βλέπουν τα μερίδιά τους να κατακρημνίζονται.

Η ΕΡΤ-1 και χθες χωρίς ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις κατρακύλησε ακόμα περισσότερο με το μερίδιό της να φθάνει μόλις στο… 4,4%! Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen ήταν προτελευταίο κανάλι αφού ξεπέρασε μόνο την ΕΡΤ-2 (2,1%).

Το… κλάμα πάντως συνεχίστηκε και στον ΑΝΤ-1 που με μερίδιο μόλις 8,2% βρέθηκε και πάλι κάτω και από το MEGA το οποίο κατέγραψε τηλεμερίδιο 8,5% αφήνοντας πίσω εκ νέου και το E TV (7,1%). Στην κορυφή και χθες παρέμεινε βέβαια ο ΣΚΑΪ με 22,2% καθώς το ριαλιτοπαίχνιδό του, το «Survivor», βαδίζει προς τα ημιτελικά και τελικά (12 και 13 Ιουλίου στο Άλσος Βεΐκου) ενώ καλά ποσοστά τηλεθέασης έχει αποσπάσει και το νέο του τηλεπαιχνίδι «My man can». Και πάλι δεύτερο το STAR που πιάνει τηλεμερίδιο 13,8% αφήνοντας πίσω τον ALPHA ο οποίος έχει… παραπατήσει λίγο καλοκαιριάτικα με μερίδιο στο 10,1%.