Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα…

Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα πολλά στα λίγα…
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαδοχικά... σκωτσέζικα ντους για τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης.

09 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Και όσο το Μουντιάλ φτάνει προς το τέλος του έχουν αρχίσει να τους… ζώνουν τα φίδια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση καθώς βλέπουν ότι η στρογγυλή θέα τους έδωσε ποσοστά και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλά, αλλά δυστυχώς από αυτά δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν έστω και ένα μικρό κομμάτι. Και καθώς δεν φαίνεται να μπορούν να προχωρήσουν σύντομα σε νέο πρόγραμμα με διαφορετική φιλοσοφία και εμπλουτισμένο τα πράγματα διαγράφονται ιδιαίτερα δυσοίωνα και για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας αυτήν την εβδομάδα θα κατεβάσει αυλαία. Αύριο και μεθαύριο έχουμε τους δύο ημιτελικούς, Γαλλία – Βέλγιο (10/7, 21.00) και Κροατία - Αγγλία (11/7, 21.00), το Σάββατο (14/7) θα έχουμε τον μικρό τελικό (17.00) και την Κυριακή (15/7) τον μεγάλο τελικό (18.00), με όλα τα ματς βεβαίως να μεταδίδονται απευθείας από ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ HD. Και μετά, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θα αρχίσει το… μοιρολόι.

Το τι… σκωτσέζικα ντους κάνουν συνεχώς τα στελέχη της ΕΡΤ φαίνεται αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τι κατέγραψε η Nielsen το τριήμερο που μας πέρασε. Έχουμε λοιπόν και λέμε, την Παρασκευή (6/7) που είχαμε μουντιαλικές αναμετρήσεις το μερίδιο της ΕΡΤ-1 εκτοξεύτηκε στο 18,6% υπερτριπλάσιο από την προηγούμενη Παρασκευή (29/6). Το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης βρέθηκε στην κορυφή με δεύτερο τον ΣΚΑΪ (15,5%) και τρίτο το STAR (12%).

Την επόμενη μέρα (Σάββατο, 7/7) που επίσης υπήρχαν μουντιαλικές μεταδόσεις, το μερίδιο της ΕΡΤ κινήθηκε ακόμα πιο ψηλά φθάνοντας το 20,5% αφήνοντας δεύτερο και πάλι τον ΣΚΑΪ αλλά με μερίδιο μόλις 12,3%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ALPHA με 10,3% ενώ τα μερίδια των άλλων καναλιών κυμάνθηκαν σε μονοψήφια ποσοστά.

Και τώρα προσέξτε πόσο βυθίζεται η ΕΡΤ-1 μόλις δεν έχει μουντιαλικές αναμετρήσεις. Χθες, λοιπόν, Κυριακή (8/7) το μερίδιο του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης… βούλιαξε στο 5,4% (!) όταν την περασμένη Κυριακή (1/7) ήταν σχεδόν τετραπλάσιο! Στην κορυφή επέστρεψε ο ΣΚΑΙ με 18,4% κι ακολούθησαν ALPHA (13%) και STAR (10,1%) με τα άλλα κανάλια και πάλι σε μονοψήφια ποσοστά.

Αξιοσημείωτη παραμένει η σταθερότητα του MEGA (από 7,9 έως και 8,4%) παρότι οι μεγαλομέτοχοί το έχουν εγκαταλείψει και παραμένουν… αμέτοχοι, με απλήρωτους εργαζόμενους επί μια διετία και μεταδίδοντας μόνο επαναλήψεις σειρών. Και το άλλο αξιοσημείωτο της σεζόν είναι οι χαμηλές πτήσεις που εξακολουθεί να κάνει ο ΑΝΤ-1 που και το τριήμερο που μας πέρασε κινήθηκε από το 7,4% έως και το 9%.

(H φωτογραφία από το site της ΕΡΤ)