«Ολυμπία Ράδιο»: (και) ενημερωτικό ραδιόφωνο για τους ναυτικούς, κι όχι μόνο

«Ολυμπία Ράδιο»: (και) ενημερωτικό ραδιόφωνο για τους ναυτικούς, κι όχι μόνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάτι παραπάνω από μια υπηρεσία για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

17 Ιουλίου 2018

Οι ναυτικοί σίγουρα το γνωρίζουν. Το Ολυμπία Ράδιο είναι μια υπηρεσία της Otesat-Maritel, μέλος του ΟΤΕ, προσφέροντας σύμφωνα με το site του οργανισμού υπηρεσίες που αφορούν τα σήματα SOS και GMDSS, μετάδοση μετεωρολογικών δελτίων, σημάτων ασφαλείας, ιατρικών οδηγιών, ραδιοσυνδιαλέξεις κ.λπ. Ωστόσο το Ολυμπία Ράδιο εκτελεί και χρέη ενημερωτικού ραδιοφώνου, λογικό και χρήσιμο για όσους βρίσκονται μακριά από τα όσα γίνονται στην στεριά.

Μέσα από διάφορες συχνότητες βραχέων κυμάτων βγάζει στον αέρα δελτία ειδήσεων, στα πρότυπα των ειδησεογραφικών ραδιοσταθμών, έχοντας όμως πιο πλούσια θεματολογία και μεγαλύτερη ανάλυση των θεμάτων. Τις εξελίξεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό, τα αθλητικά, τον καιρό, τους τίτλους των εφημερίδων, τα νέα του χρηματιστηρίου, ακόμα και τις κληρώσεις των τυχερών παιχνιδιών. Η διάρκειά τους ορισμένες φορές ξεπερνά τη μισή ώρα.

Παρακάτω, ενδεικτικά, ένα από τα δελτία ειδήσεων του Ολυμπία Ράδιο στα 13.134 kHz, όπως ελήφθη από δέκτη στο μακρινό Τβέντε της Ολλανδίας.