Μας καθήλωσε στις μικρές μας οθόνες η τραγωδία στο Μάτι

Μας καθήλωσε στις μικρές μας οθόνες η τραγωδία στο Μάτι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι από τις σπάνιες φορές, αν όχι η μοναδική, που η ενημέρωση σχεδόν μονοπωλεί τον πίνακα της Nielsen...

01 Αυγούστου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Το ενδιαφέρον των πολιτών για όσα συνέβησαν στις φονικές πυρκαγιές και όσα επακολούθησαν είναι εμφανές και από τη λίστα με τα 20 πρώτα προγράμματα από πλευράς τηλεθέασης της Nielsen για την εβδομάδα που μας πέρασε (23-29/7/2018). Είναι χαρακτηριστικό ότι τις 17 θέσεις καταλαμβάνουν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές ενώ μόλις σε τρεις -και όλες μετά την πρώτη δεκάδα- εμφανίζονται μία σειρά, μία ταινία και μια επιθεώρηση.

Είναι επίσης εμφανές από αυτές τις καταγραφές ότι οι περισσότεροι τηλεθεατές επέλεξαν να ενημερωθούν κυρίως από τον ΣΚΑΪ και από τον ALPHA. Ο πρώτος καταλαμβάνει συνολικά 13 θέσεις από τηλεβαρόμετρο της Nielsen, όλες με ενημερωτικά προγράμματα, ενώ ο δεύτερος έξι, μία εκ των οποίων είναι η σειρά «Το σόι σου» σε επανάληψη (12η θέση 558.000 τηλεθεατές).

Μπορεί στην κορυφή να βρίσκεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA στις 29/7 καθώς επέλεξαν να το παρακολουθήσουν κατά μέσον όρο 790.000 άτομα αλλά ακολουθεί το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς (23/7) η διάρκεια του οποίου λόγω των γεγονότων επεκτάθηκε φθάνοντας τις τρεις ώρες καθηλώνοντας παρόλα αυτά κατά μέσον όρο 697.000 τηλεθεατές...

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από δύο δελτία ειδήσεων του καναλιού του Φαλήρου κι ένα έκτακτο του καναλιού της Κάντζας, τη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας (12λεπτης διάρκειας, 21.59 – 22.11) που προσέλκυσε την προσοχή 588.000 τηλεθεατών. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι στην πρώτη δεκάδα έχουν βρει θέση και δύο από τις πρωινές-μεσημεριανές ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τους «Αταίριαστους» (12.00) Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο που βρέθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε (τελευταία τους καθώς κάνουν την καλοκαιρινή διακοπή τους) στην έκτη θέση. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen στις μικρές τους οθόνες καθηλώνονταν τα μεσημέρια για να παρακολουθήσουν την εκπομπή κατά μέσον όρο 576.000 τηλεθεατές. Η άλλη εκπομπή είναι το «Τώρα» (10.00) που βρέθηκε στην όγδοη θέση, με την Άννα Μπουσδούκου (η οποία επίσης βρίσκεται πλέον σε θερινή διακοπή) και στην οποία έδειχναν προτίμηση κατά μέσον όρο 574.000.