Πόσες απολύσεις θα έκαναν τα κανάλια χωρίς το νέο νόμο για τις άδειες;

Πόσες απολύσεις θα έκαναν τα κανάλια χωρίς το νέο νόμο για τις άδειες;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλλες τέσσερις απολύσεις τεχνικών σήμερα στον ΑΝΤ1.

13 Αυγούστου 2018

Από τον ΑΝΤ1 λένε πως δεν θα συνεχιστούν οι απολύσεις και πως οι συγκεκριμένες έγιναν, απλώς, επειδή καταργήθηκαν οι θέσεις. Είναι η κλασική δικαιολογία σε όλες τις εταιρίες όταν απολύουν κόσμο και δεν θέλουν / μπορούν να εξηγήσουν το γιατί. 

Σε λίγες ημέρες, ως γνωστόν, θα δοθούν οι 5 τηλεοπτικές άδειες, ίσως και μέσα στον Αύγουστο. Και τα κανάλαι σύμφωνα με το νόμο Παππά θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Κάποιοι τον κατηγορούσαν το νόμο αυτόν και το λοιδορούσαν. Το σκέφτεστε τι σφαγή θα είχαμε στα κανάλια τώρα; Ρωτήστε και τους εργαζόμενους εκεό πόσο πιο ασφάλεια νιώθουν... 

* Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στο «antenna.gr». «Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις τεχνικών. Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ενωση.