Αυτές τις μέρες (3)

Αυτές τις μέρες (3)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τελικά τα μαρούλια του Τσέρνομπιλ ήταν (και) από το ΒΗΜΑ και όχι από τον Θανάση Καρτερό που δεν έγραψε κάτι για το συγκεκριμένο ζήτημα.

20 Αυγούστου 2018

Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας ήταν αποκαλυπτικός για το πως κάλυψε το ατύχημα του Τσέρνομπιλ η ναυαρχίδα του ΔΟΛ που, τότε, δεν είχε την αντικομουνιστική υστερία του σήμερα.

Η κάλυψη που επιφύλαξε στο Τσερνομπίλ το «ΒΗΜΑ» είναι χαρακτηριστική: Το σχετικό αφιέρωμα της 11ης Μαΐου ξεκινά με μια ανυπόγραφη δισέλιδη συνέντευξη του σοβιετικού πρεσβευτή στην Αθήνα, Βικτόρ Στουκάλιν. Καθησυχαστικά είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα και τα επιστημονικά άρθρα του αφιερώματος, ενώ το κύριο άρθρο της εφημερίδας κατακεραυνώνει τους ανησυχούντες: «Στη χώρα μας ο πανικός πήρε, για μία ακόμη φορά, τη μορφή της εξαλλοσύνης που χαρακτηρίζει τους απληροφόρητους και τους υπανάπτυκτους. Γι' αυτούς η κάθε δόνηση προαναγγέλλει καταποντισμό, το κάθε νέφος εγκυμονεί τέρατα, η κάθε σκιά φέρνει τη συντέλεια του κόσμου... [...] Ωστόσο η βιβλική καταστροφή δεν επήλθε ακόμη. Και, φυσικά, δεν θα έλθει».

Ο διευθυντής της Αυγής Αγγελος Τσέκερης ήταν αποκαλυπτικός χθες σε άρθρο του στην εφημερίδα: «Ο Καρτερός δεν έχει καμία ανάγκη υπεράσπισης απέναντι σε αυτούς τους πανικόβλητους και αγχωμένους σκιτζήδες. Τον χτυπάνε επειδή είναι παλιός κομμουνιστής, που δεν κατέληξε στην αυλή τους, ούτε, από την άλλη μεριά, κατάντησε γραφικός σαν κάποιους άλλους. Παραμένει μάχιμος αριστερός, προσηλωμένος στην κριτική σκέψη. Και αυτό δεν του το συγχωρούν. Α. Και όλοι οι άλλοι είναι κρατικοδίαιτοι. Ο Καρτερός είναι ύποπτος επειδή εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί έχει πάει η συζήτηση. Κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για το αν είναι ψεύτικο το sms..».