«Τσίμπησε» ποσοστά με την πρεμιέρα της Super League η ΕΡΤ-1

«Τσίμπησε» ποσοστά με την πρεμιέρα της Super League η ΕΡΤ-1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τις πρώτες τρεις μεταδόσεις αναμετρήσεων του πρωταθλήματος φαίνεται να υπήρξε μια μικρή άνοδος στα τηλεμερίδιά της…

27 Αυγούστου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Είναι βέβαια νωρίς ακόμη, καθώς βρισκόμαστε και στον Αύγουστο, αλλά τα νούμερα για αρχή μάλλον είναι μικρά.
Πάντως, την Κυριακή (26/8) το ματς της πρεμιέρας του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με την Ξάνθη (την κέρδισε με 1-0) έδωσε μια αρκετά καλή ώθηση στην ΕΡΤ-1. Το μερίδιό της, στο σύνολο του προγράμματος, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen έφθασε στο 8,4%. Σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια μέρα βέβαια έκανε πρεμιέρα και η «Αθλητική Κυριακή» (δίωρη διάρκεια). Άνοδο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες παρουσίασε την ίδια μέρα και η ΕΡΤ-2 φθάνοντας στο 4,5%.

Ο ΣΚΑΪ παρέμεινε και πάλι στην κορυφή αλλά με πτώση κατά περίπου 3,4 ποσοστιαίων μονάδων φθάνοντας στο 11,9% ενώ ακολούθησε από κοντά ο ALPHA (11,8%) και o ANT-1 (10,0%). Το STAR παραπάτησε (9,9%), το MEGA παρέμεινε σταθερό (8,6%) ενώ το E TV βρέθηκε πρωτελευταίο με 7,3%.

Και το Σάββατο (25/8) πάντως τα στελέχη της ΕΡΤ-1 με τις δύο πρώτες μεταδόσεις της Super League είδαν τα ποσοστά της να «τσιμπάνε», έστω και λίγο, περίπου 2,4 ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω σε σύγκριση με την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα (18/8) φθάνοντας στο 6,5%. Την ίδια μέρα όμως η ΕΡΤ-2 παραπάτησε καθώς από το 3,1% που είχε στις 18/8 κατρακύλησε στο 1,3% (25/8)! Και πάλι πρώτος ο ΣΚΑΪ με άνοδο μάλιστα φθάνοντας στο 17,4% με τον ALPHA και πάλι να έπεται (11,7%). Τα υπόλοιπα κανάλια σημείωσαν μονοψήφια ποσοστά με το MEGA όμως (παρότι το έχουν εγκαταλείψει οι μεγαλομέτοχοί του, μεταδίδει μόνο επαναλήψεις και για πάνω από μια διετία οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι) να πιάνει μερίδιο 8,6% και να προσπερνά και πάλι τον ΑΝΤ-1 (7,7%) τον οποίο προσπέρασε και το E TV (8,5%).

Όπως φαίνεται η νέα τηλεοπτική σεζόν θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μάλιστα σε διάφορα επίπεδα…