Η καλύτερη μέθοδος αγωγής (εξ)αιρετικών συναισθημάτων...

Η καλύτερη μέθοδος αγωγής (εξ)αιρετικών συναισθημάτων...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα «Πρωινά του Τρίτου» επιστρέφουν.

29 Αυγούστου 2018

Η εξαιρετική εκπομπή του Γιώργου Φλωράκη στο Τρίτο Πρόγραμμα (Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-10:00) ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου. Ιδού το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας. Μας τα λέει ο ίδιος ο Γιώργος Φλωράκης:

Δευτέρα 3/9: 15α γενέθλια. Η πρώτη μου εκπομπή στο Τρίτο Πρόγραμμα έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2003. Από την πρώτη στιγμή ανήκε στην ενότητα των Πρωινών του Τρίτου αλλά ήταν αρκετά διαφορετική από σήμερα. Με την ελπίδα ότι τα 15α γενέθλια μας φέρνουν ακριβώς στην εφηβεία, τη μέρα αυτή θα ακούσουμε έργα που έχουν επηρεάσει απόλυτα τον τρόπο που αυτή η εκπομπή αντιμετωπίζει τον εαυτό της, ραδιόφωνο, το σύμπαν και (κατά Douglas Adams) τα πάντα. Bach, Beethoven, Mahler, Χατζιδάκις, Mozart, Wagner, Adams (John), Verdi, Bjornstad, Trenet, Cohen.
Τρίτη 4/9: Ημέρα του Βιβλίου. Honore De Balzac: Μασιμίλα Ντόνι. Μετάφραση: Βάσω Παπαντωνίου, Βασίλης Βασιλικός (Εκδόσεις Gutenberg). Μουσική: Gioachino Rossini
Πέμπτη 6/9: Ημέρα του μεγαλύτερου σε διάρκεια έργου. Sergey Rachmaninov: Δεύτερο Κοντσέρτο Για Πιάνο σε Ντο Ελάσσονα, έργο 18. Μαζί του μερικά ακόμη έργα του Ρώσσου συνθέτη αλλά και έργα στα οποία ο ίδιος παίζει πιάνο.
Παρασκευή 7/9: Ημέρα Αφιερώματος. The Indianist Movement (Συνθέτες που ασχολήθηκαν με το μουσικό υλικό των αυτοχθόνων της Αμερικής στις λόγιες αναζητήσεις τους). Arthur Farwell, Samuel Coleridge-Taylor, Edgar Stillman Kelley, Antonin Dvorak, Thurlow Lieurance, Carlos Troyer, Frederic Hymen Cowen, Charles Wakefield Cadman.

Και επιπλέον, κάθε μέρα, ειδικές αναμίξεις λόγιας μουσικής με κάθε ήχο που θα μπορούσε να διεγείρει συναισθήματα εξ-αιρετικά.