Το πρόβλημα προέκυψε από την επίμονη άρνηση μέλους του Δ.Σ.

Το πρόβλημα προέκυψε από την επίμονη άρνηση μέλους  του Δ.Σ.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ΕΡΤ απαντά για την ΕΡΑ και τον ορισμό του Βασίλη Κωστόπουλου ως προσωρινού Γενικού Διευθυντή

01 Σεπτεμβρίου 2018

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για τη Γενική Διεύθυνση Ραδιοφωνίας, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ., μετά και τις ανεπίσημες και ανώνυμες αναφορές «εργαζομένων της ΕΡΤ», ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να καλυφθεί με τον μόνο δυνατό τρόπο μια σημαντική έλλειψη, να λειτουργήσει η Γ.Δ. Ραδιοφωνίας, ύστερα από την εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου να κηρυχθεί άγονη η διαδικασία πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή αυτής. Δυστυχώς, αυτό το πρόβλημα προέκυψε από την επίμονη άρνηση μέλους του Δ.Σ. να λάβει μια ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για την επίλυσή του. Αντ’ αυτού προτίμησε επί σειρά συνεδριάσεων να απέχει από τη διαδικασία και να εμποδίζει με την απουσία του (με τη μέθοδο της δημιουργίας έλλειψης απαρτίας) τη λήψη οριστικής απόφασης.
Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. όρισαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, ως ασκούντα προσωρινά τα καθήκοντα του Γ.Δ. Ραδιοφωνίας με διαδικασίες που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό της εταιρείας και το νόμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσωρινή ανάθεση καθηκόντων στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Επίσης, να σημειωθεί ότι ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να ορίσει τους διευθυντές των Τμημάτων της Γ.Δ. Ραδιοφωνίας, εντούτοις έκανε γνωστό ότι θα φέρει τα προτεινόμενα απ’ αυτόν ονόματα για διαβούλευση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που ενισχύει τη διαφάνεια της διαδικασίας. Αυτό μάλιστα επικυρώθηκε με την απόφαση του Δ.Σ.

Ο στόχος του νέου Οργανογράμματος είναι να λειτουργήσει η ΕΡΤ αποδοτικά και με όραμα για το μέλλον. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπηρετούν αυτόν τον σκοπό, κόντρα σε όλους όσοι προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα δημιουργώντας εντυπώσεις, οι οποίες επιδιώκουν να πλήξουν την εικόνα της εταιρείας που υποτίθεται ότι υπηρετούν.