Κι όμως δεν... αποφέρουν τηλεθέαση όλα τα ματσάκια

Κι όμως δεν... αποφέρουν τηλεθέαση όλα τα ματσάκια
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χαμηλές πτήσεις για την ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο παρά τις τρεις αναμετρήσεις της Super League που μετέδωσε απευθείας...

17 Σεπτεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Αυτό, για να μη βιάζονται ορισμένοι στο Ραδιομέγαρο να βγάζουν... συμπεράσματα και να ισχυρίζονται ότι τα χρήματα που δόθηκαν θα έχουν και ανάλογη απόδοση σε τηλεθέαση και ποσοστά. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς δεν προσελκύουν όλα τα ματς τόσο μεγάλες μερίδες τηλε-φιλάθλων...

Κανένα, λοιπόν, από τα τρία ματς που μετέδωσε το διήμερο που μας πέρασε η δημόσια τηλεόραση δεν βρέθηκε στη λίστα της Nielsen με τα δέκα πρώτα από πλευράς τηλεθέασης προγράμματα. Το Σάββατο (15/9) στην κορυφή της 10αδας βρέθηκε η επανάληψη του «Στην υγειά μας ρε παιδιά» (ΣΚΑΪ, 573.000 τηλεθεατές) και την Κυριακή (16/9) η πρεμιέρα της νέας σεζόν του «Τατουάζ» με διπλό επεισόδιο στον ALPHA το οποίο προτίμησαν να δουν κατά μέσον όρο 1.124.000 τηλεθεατές.

Το Σάββατο, η ΕΡΤ-1 βρέθηκε στο 4,2% με την ΕΡΤ-2 που μετέδωσε την αναμέτρηση Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα (1-2) να πιάνει μερίδιο μόλις 3,1%. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο ΣΚΑΪ με 15,8% ενώ ακολούθησε ο ALPHA με 13%. Είναι και τα μόνο κανάλια με διψήφιο μερίδιο τη συγκεκριμένη μέρα. Το MEGA με τις επαναλήψεις του παρέμεινε και πάλι ψηλά, βρέθηκε μάλιστα τρίτο με 9,8% αφήνοντας πίσω ΑΝΤ-1 (8,7%), STAR (8,1%) και E TV (7,5%)!

Την Κυριακή, με δύο αναμετρήσεις: Ξάνθη - Παναιτωλικός (1-1) και Ατρόμητος – Λαμία (1-0), και με την «Αθλητική Κυριακή» μετά... βίας η ΕΡΤ-1 κινήθηκε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα της φθάνοντας στο 6,5% με την ΕΡΤ-2 στο 4,9%. Στην κορυφή αυτή τη φορά βρέθηκε ο ALPHA με μερίδιο 15,7% (το «Τατουάζ» άρχισε και πάλι να αφήνει τα... σημάδια του) ενώ ακολούθησαν ο ΣΚΑΪ (12,7%) και ο ΑΝΤ-1 (10,2%). Είναι και τα μόνα κανάλια με διψήφια μερίδια με το MEGA και πάλι ψηλά στο 9% να αφήνει πίσω του τόσο το STAR (8,2%) όσο και το E TV (6,1%)!

Απόψε, η ΕΡΤ-1 (19.00 και σε υψηλή ευκρίνεια ΕΡΤ HD) μεταδίδει απευθείας ακόμα μια αναμέτρηση της Super League, με τον Άρη να υποδέχεται τον Λεβαδειακό...