Με υψηλό μπάτζετ, μυθοπλασία και ριάλιτι επιβίωσης επιχειρεί «αντεπίθεση» ο ΑΝΤ-1...

Με υψηλό μπάτζετ, μυθοπλασία και ριάλιτι επιβίωσης επιχειρεί «αντεπίθεση» ο ΑΝΤ-1...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με κέφι, πολύ χρώμα, μπαλόνια, εξαιρετικη... διάθεση και έτοιμοι να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος από τη σεζόν που πέρασε τα στελέχη του ΑΝΤ-1 παρουσίασαν το νέο τους πρόγραμμα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Ένα πρόγραμμα αρκετά εστιασμένο στη μυθοπλασία, χωρίς να λείπει βέβαια και το ριάλιτι επιβίωσης, με αρκετά τηλεπαιχνίδια και βέβαια τα γνωστά δυνατά «χαρτιά» του καναλιού του Αμαρουσίου τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Ένα μείγμα με αρκετά υψηλό μπάτζετ, για όλους, χωρίς… αποκλεισμούς, κάτι άλλωστε στο οποίο εστιάζουν τα στελέχη του ΑΝΤ-1 και στην καμπάνια τους που καταλήγει στο φετινό σύνθημα «Είμαστε Ένα». Και με πολλές προσδοκίες βεβαίως τόσο από τους τηλεθεατές όσο και από τη διαφημιστική αγορά…

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η παρουσία του Θοδωρή Κυριακού (πρόεδρος του ομίλου ANT1) από πολύ νωρίς ο οποίος συζητούσε επί ώρα σε διάφορα πηγαδάκια αλλά και το ότι αυτή τη φορά δεν έκανε καμία τοποθέτηση κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

Κατά τα λοιπά το κανάλι του Αμαρουσίου μπαίνει από νωρίς στη μάχη της τηλεθέασης καθώς ήδη από χθες άρχισαν οι πρεμιέρες του ενώ σχεδιάζονται και τα «όπλα» για το δεύτερο μισό της σεζόν που φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τέλη Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Βασικός άνορμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ-1, που μετακινήθηκε εκ νέου στις 19.30, παραμένει βέβαια ο Νίκος Χατζηνικολάου. Καλά θα κάνουν στο κανάλι του Αμαρουσίου να… σταθεροποιήσουν επιτέλους την εκκίνηση του δελτίου καθώς έχουν… ζαλίσει για τα καλά τους τηλεθεατές με το πέρα δώθε, αλλά και τον Ν. Χατζηνικολάου όπως είπε κι ο ίδιος από τη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real FM. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την εκπομπή του «Στον Ενικό» χθες στην παρουσίαση δεν έγινε σχετική αναφορά, ο γνωστός δημοσιογράφος πάντως είναι έτοιμος να βγάλει την εκπομπή έστω και διαδικτυακά στην αρχή καθώς μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά.

Στα πιο… φρέσκα προγράμματα τα κανάλι παρουσιάζει φέτος την «Κοινή λογική». Μια εκπομπή στην οποία απλοί πολίτες βγαίνουν μπροστά και παίρνουν το λόγο για να εκφράσουν τη γνώμη τους καθημερινά μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (20.30). Είναι μια παραγωγή στην οποία πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να φανεί αν θα έχει ανταπόκριση.
Σταθερά ισχυρά χαρτιά του ΑΝΤ-1 παραμένουν ο μίστερ «Καλημέρα Ελλάδα» Γιώργος Παπαδάκης που πλέον ξεκινάει πιο νωρίς στις 06.00 το πρωί και βεβαίως η Φαίη Σκορδά με «Το πρωϊνό» που ακολουθεί με ανανεωμένη παρέα στην οποία έχει προστεθεί και η συνάδελφος του μιντιακού ρεπορτάζ Αφροδίτη Γραμμέλη. Κανονικά συνεχίζουν η Ζέτα Μακρυπούλια με το «Ρουκ Ζουκ» (15.00) και η Μαρία Μπεκατώρου με το «Still Standing» (17.30).

Εκεί που δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση είναι τι θα γίνει με Γρηγόρη Αρναούτογλου και Γιώργο Λιάγκα. Με τον πρώτο φαίνεται να έχει βρεθεί κόνσεπτ για το δεύτερο μισό της σεζόν, με τον δεύτερο συνεχίζονται οι… επαφές και αναζητείται παραγωγή επίσης για την ίδια περίοδο. Αντίθετα, ο Γιώργος Μαυρίδης σηκώνει τα μανίκια και αρπάζει το τιμόνι για καλό σκοπό στο νέο μουσικό τηλεπαιχνίδι «Beatbuzzer» που κάνει πρεμιέρα στις 25/9 (23:00). Όσο για τον Τόνι Σφήνο με το «Ταίρι ξέρει» μετακομίζει προσεχώς το Σαββατοκύριακο.

Στη μυθοπλασία υπάρχουν δύο καθημερινά σίριαλ που ήδη έκαναν πρεμιέρα χθες. Η δραματική σειρά, «Γυναίκα Χωρίς Όνομα», σε σενάριο Μαρίας Γεωργιάδου, σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και Λίνου Χριστοδούλου και πρωταγωνιστές τους: Μαριάννα Τουμασάτου, Ταμίλα Κουλίεβα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Ντόρα Μακρυγιάννη, Κώστα Καζανά, Ευαγγελία Μουμούρη, Μαρκέλλα Γιαννάτου κ.α. Και η «Επιστροφή» (21.00) διασκευή της επιτυχημένης σειράς«El regreso de Lucas» των Telefe/Viacom International Inc σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη, Σπύρου Μιχαλόπουλου και Αντώνη Σωτηρόπουλου και διασκευή σεναρίου από τους: Μελίνα Τσαμπάνη, Νίκο Παπαδόπουλο, Νίκο Σταθόπουλο, Βίκυ Κουκούτση και Θωμά Τσαμπάνη. Η διεύθυνση φωτογραφίας είναι των Ευγένιου Διονυσόπουλου και Γιώργου Παπαδόπουλου και πρωταγωνιστούν οι: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Αντώνης Καρυστινός, Αλέξανδρος Σταύρου, Λεωνίδας Κακούρης, Φωτεινή Τσακίρη, Παναγιώτης Μπουγιούρης κ.α

Μια αστυνομική σειρά για τον ΑΝΤ-1 υπογράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης. Έχει τίτλο «Έγκλημα και πάθος», θα κάνει πρεμιέρα στις 24/9 (23.00) με αυτοτελή επεισόδια, εγκλημάτων που έχουν συγκλονίσει. Το σενάριο συνυπογράφουν οι: Στέλλα Ζαφειροπούλου, Δανάη Αντωνοπούλου, Αμάντα Σοφιανοπούλου και Δημήτρης Αρβανίτης.

Ο ΑΝΤ-1 διαθέτει και δύο κωμωδίες που θα δούμε προσεχώς. Πρόκειται για το «Πέτα τη φριτέζα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, σενάριο Γιώργου Κρητικού και Μάκη Πιτταρά και πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζος, Φάνη Μουρατίδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Τζένη Μπότση, Ελένη Ουζουνίδου κ.α. Αλλά και το «Κάνε γονείς να δεις καλό» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Καστάνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο υπογράφουν η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης και την σκηνοθεσία οι Πιέρρος Ανδρακάκος και Νίκος Κρητικός.

Στο κανάλι του Αμαρουσίου θα επιστρέψουν και οι «Νομάδες» (Nomads) το ριάλιτι επιβίωσης που φέτος πραγματοποιείται στη Μαδαγασκάρη με παρουσιαστή τον Σάββα Πούμπουρα. Μαζί του θα είναι και ο Γιώργος Λέντζας για να εξηγεί τα αγωνίσματα, να μας ενημερώνει για τις δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία οι παίκτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι. Αυτή τη φορά στο ριαλιτοπαίχνιδο θα υπάρχουν και δύο διαφοροποιήσεις: το τελευταίο επεισόδιο κάθε εβδομάδας θα μεταδίδεται απευθείας ενώ δεν θα υπάρχει χρέωση των τηλεθεατών για την ψηφφορία. Θα γίνεται μέσω ειδικού application, που μπορούν όλοι να «κατεβάσουν» στα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλες έξυπνες συσκευές που διαθέτουν.