Εγκλήματα, πάθη, κωμωδίες, εκπομπή και... ζαχαροπλαστική

Εγκλήματα, πάθη, κωμωδίες, εκπομπή και... ζαχαροπλαστική
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φθινοπωρινή μπόρα από πρεμιέρες στα κανάλια και αυτήν την εβδομάδα...

21 Σεπτεμβρίου 2018

Η νέα τηλεοπτική έχει ουσιαστικά αρχίσει και με τον νέο παίκτη, το E TV που μετονομάζεται σε Open, να... καθυστερεί καθώς βρίσκεται υπό μετακόμιση και... μετεξέλιξη, τα υπόλοιπα κανάλια φορτώνουν ήδη τα προγράμματα τους με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους τηλεθεατές με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Στον ALPHA λοιπόν κάνει πρεμιέρα ένα τηλεπαιχνίδι... ψιλοριάλιτι όχι μαγειρικής αλλά ζαχαροπλαστικής. Όχι δεν μένουν όλοι μαζί. Αλλά... δημιουργούν όλοι μαζί. Οι φούρνοι ανάβουν. Οι ζύμες φουσκώνουν. Οι πάγκοι γεμίζουν γλυκά. Και το «Bake Off Greece» κάνει πρεμιέρα μεθαύριο (23/9) και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 21.00. Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου υποδέχεται 18 ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που παίζουν τη ζύμη στα δάχτυλα και δεν διστάζουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κριτές: Άκη Πετρετζίκη, Νικόλα Στράγγα και Δημήτρη Χρονόπουλο. «H πίεση είναι αυξημένη. Οι απαιτήσεις, υψηλές. Οι δοκιμασίες, δύσκολες. Όποιος δεν τα καταφέρει, πρέπει να αποχωρήσει». Και τα στελέχη του ALPHA υπόσχονται την πιο «νόστιμη» ιστορία ανταγωνισμού…

Την ίδια μέρα (23/9) τα στελέχη του ΣΚΑΪ δοκιμάζουν την πρώτη τους καθημερινή κωμική σειρά με ένα διπλό επεισόδιο του «Όσο Έχω Eσένα». Και από Δευτέρα (24/9) θα μεταδίδεται καθημερινά στις 18.45. Το σενάριο είναι της Ρένας Ρίγγα, η σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου, τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφουν οι Νίκος Κανέλλου και Ανδρέας Γούλος και πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Ευγενία Σαμαρά, Νικόλας Μπράβος, Μαρία Κωνσταντάκη, Κωνσταντίνα Κλαψινού, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Παναγιώτης Καρμάτης, Χρήστος Σπανός, Ειρήνη Βαλατσού, Κατερίνα Παπασιδέρη, Άρης Σιάμπης. Στο ρόλο της Ντίντη η Υρώ Μανέ, της Άντζελας η Ελένη Κρίτα και του Μάκη ο Κώστας Κόκλας. Στο κανάλι του Φαλήρου πρεμιέρα θα κάνει και η... νεοαποκτηθείσα Τατιάνα Στεφανίδου με την εκπομπή... κοινωνικού περιεχομένου «Μαζί σου» που θα μεταδίδεται από τις 24/9 κάθε μέρα στις 12.00.

Στις 24/9 θα κάνει πρεμιέρα και θα μεταδίδεται καθημερινά στις 20.00 και ο νέος κύκλος της επιτυχημένης κωμωδίας του ALPHA «Έλα στη θέση μου» που βασίζεται στην τηλενουβέλα «Nuevo Rico Nuevo Pobre».Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός και τη σκηνοθεσία οι Γιάννης Βασιλειάδης, Σπύρος Ρασιδάκης και Γεωργία Ζήση με τους: Γιάννη Τσιμιτσέλη, Αθηνά Οικονομάκου, Μαρίνο Κόνσολο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλη Μαρίνο, Άνδρη Θεοδότου, Υρώ Λούπη κ.α. Στο ρόλο του Ανδρέα Σοφοκλέους, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, του Λουκά, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, της Αιμιλίας, η Μαρία Φιλίππου και του Λεωνίδα, ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Τη σκυτάλη με τις πρεμιέρες παίρνει ο ΑΝΤ-1 που έπειτα από τις οκτώ που έκανε την εβδομάδα που ολοκληρώνεται (και ήδη απολαμβάνει κάποια θετικά αποτελέσματα από πλευράς τηλεθεάσης καθώς σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά) θα κάνει άλλες τέσσερις την εβδομάδα που μας έρχεται. Έτσι από τις 24/9 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00 (αμέσως μετά την σειρά κοινωνικού μυστηρίου «Επιστροφή») τα στελέχη του ΑΝΤ-1 έχουν προγραμματίσει διπλή δόση γέλιου με το «Πέτα τη Φριτέζα» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μορφονιού, σενάριο Γιώργου Κρητικού και Μάκη Πιτταρά, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Μπέζο, Φάνη Μουρατίδη και ένα δυναμικό καστ καταξιωμένων και νέων ηθοποιών. Στην ιστορία, ο ελληνικής καταγωγής Κίμωνας Ορλώφ (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος σεφ του οποίου οι συνταγές υπακούουν ευλαβικά στις επιταγές της υψηλής γαστρονομίας και όχι στην παράδοση. Ο Ανδρέας Μπασκιάς (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας ταπεινός ιδιοκτήτης ταβέρνας που ορκίζεται στη δύναμη της… φριτέζας. Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα συναντηθούν και οι συγκρούσεις τους θα είναι απίστευτες. «Άλλωστε ποιος είπε ότι είναι εύκολη η προσαρμογή από τα sous vide στις φριτέζες και τις γάστρες;» Τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν τίτλους: «Γόνος τηγανιτός» και «Μαρίδες λουλουδάτες του Αντρέα».

Αμέσως μετά κάθε Δευτέρα στις 23:00, θα ακολουθεί η νέα αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1, «Έγκλημα και Πάθος», που δραματοποιεί, σε αυτοτελή επεισόδια, εγκλήματα που συγκλονίζουν. Σύμφωνα με τα στελέχη του καναλιού «με οξυδερκή κινηματογραφική ματιά, ο Δημήτρης Αρβανίτης "παντρεύει" ευρηματικά τη μυθοπλασία με τη ντοκιμαντερίστικη αφήγηση και καταφέρνει να διεισδύσει στο μυαλό του δολοφόνου αλλά και στην ψυχολογία του υποψήφιου θύματός του». Σε κάθε επεισόδιο ένας αφηγητής ξετυλίγει το νήμα κάθε ιστορίας μέχρι το τέλος. «Έγκυροι και έγκριτοι σχολιαστές και αναλυτές θα φωτίζουν τα σκοτεινά σημεία κάθε εγκλήματος "ακτινογραφώντας" τον δράστη, τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα στις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές του θύματος».

Από τις 25/9 και κάθε Τρίτη στις 23:00, παίρνει θέση στη μικρή οθόνη και ο Γιώργος Μαυρίδης με το νέο μουσικό τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, «Beat Buzzer». Κάθε φορά τέσσερις διαφορετικοί φίλοι δικοί του αλλά και των τηλεθεατών στριμώχνονται σε ένα αμάξι και αρχίζουν τις βόλτες μετά μουσικής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι τέσσερις συνεπιβάτες θα πρέπει να απαντούν ποιος είναι ο τραγουδιστής, η τραγουδίστρια ή το συγκρότημα
που ακούγεται από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από τις σωστές τους απαντήσεις θα διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα που χρήζουν υποστήριξης.

Στις 26/9 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.00 τα στελέχη του ΑΝΤ-1 ρίχνουν στη «μάχη» της τηλεθέασης και τη δεύτερη κωμωδία τους με τίτλο «Κάνε γονείς να δεις καλό» με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Ελένη Καστάνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο συνυπογράφουν η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης, τη σκηνοθεσία οι Πιέρρος Ανδρακάκος και Νίκος Κρητικός. Στην ιστορία, η Αλέκα και ο Κώστας Καραμαγκιώλης αποφασίζουν μετά από 35 χρόνια γάμου να χωρίσουν και να μετακομίσουν μαζί με τα ενήλικα παιδιά τους. Πώς ο γιος (Κωνσταντίνος Μπιμπής) θα επιβιώσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του, τη μόνη γυναίκα που δεν μπορεί να χωρίσει; Και, πώς η κόρη (Ευγενία Παναγοπούλου) θα καταφέρει να σηκώσει τα βάρη της δικής της οικογένειας ενώ, είναι φορτωμένη με τον γκαφατζή πατέρα της; «Δύο συγκατοικήσεις για γερά νεύρα κλείνουν το μάτι σε κάθε ελληνικό παράδοξο, με ισχυρές δόσεις χιούμορ. Πολλές συγκρούσεις, έντονοι καβγάδες και ήρωες βγαλμένοι από τη δική μας ελληνική οικογένεια».