Πρώτες θετικές ενδείξεις για τον ΑΝΤ-1

Πρώτες θετικές ενδείξεις για τον ΑΝΤ-1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έπειτα από μήνες τα χαμόγελα φαίνεται να επιστρέφουν στα πρόσωπα των στελεχών του καναλιού του Αμαρουσίου…

29 Σεπτεμβρίου 2018

Δύο εβδομάδες μετά το λανσάρισμα του νέου προγράμματος τα στελέχη του ΑΝΤ-1 είδαν χθες (28/9) το κανάλι να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο σύνολο της ημέρας. Και μάλιστα τόσο στο σύνολο των τηλεθεατών όσο και στις ηλικίες 18-54 χρονών.

Καθηλωμένοι στις θέσεις τέσσερα ακόμα και πέντε κάποιες φορές την περασμένη σεζόν τα στελέχη του καναλιού του Αμαρουσίου βλέπουν να δικαιώνεται η επιλογή τους στην μυθοπλασία με δύο κωμωδίες τέσσερις φορές την εβδομάδα, μία αστυνομική σειρά και δύο καθημερινά σίριαλ σε αυτή τη φάση. Είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα στην αρχή μιας εξαιρετικά δύσκολης τηλεοπτικής σεζόν και είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά τα πρώτα δείγματα είναι αναμενόμενο να δίνουν ανάσες στα στελέχη του ΑΝΤ-1. Στο σύνολο των τηλεθεατών ο ΑΝΤ-1 βρέθηκε στην κορυφή με 15,1% με τον ΣΚΑΪ να ακολουθεί από κοντά με 15%. Την τρίτη θέση καπάρωσε το STAR (12,4%) κι ακολούθησαν ALPHA (11,1%), MEGA (9,1%) και E TV (6,6%).

Στις ηλικίες 18-54 ετών το κανάλι του Αμαρουσίου χθες (28/9) έπιασε μερίδιο 14,7% με το STAR να ακολουθεί (12,7%) και τον ΣKAΪ τρίτο (12,2%). Αμέσως μετά έρχεται το MEGA (11,5%) που εξακολουθεί ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες να προσελκύει κοινό αφήνοντας πίσω τον ALPHA (11%) και το E TV (6,7%). Το τελευταίο θα μετονομαστεί ως γνωστόν σε Open αλλά φαίνεται ότι η εκκίνησή του πήρε είδε μια… αναβολή μιας εβδομάδας καθώς πλέον το... άνοιγμα σχεδιάζεται για τις 22 Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο ΑΝΤ-1 έπιασε κορυφή στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time) με 15,3% και τον ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής το MEGA με 15,2% αφήνοντας πίσω και σε απόσταση τα υπόλοιπα κανάλια.