Τα επαρχιακά ραδιόφωνα «τιμούν» την Jazz περισσότερο από εκείνα των μεγαλουπόλεων

Τα επαρχιακά ραδιόφωνα «τιμούν» την Jazz περισσότερο από εκείνα των μεγαλουπόλεων
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας σταθμός της Ρόδου κάνει τη διαφορά με 12 θεματικά web radio, εκ των οποίων το ένα παίζει όλο το 24ωρο μόνο jazz μουσικές.

01 Οκτωβρίου 2018

Το ραδιοφωνικό τοπίο εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι μοιρασμένο, ανάλογα τη διάθεση και το οικονομικό απόθεμα του κάθε ιδιοκτήτη. Κάποιοι σταθμοί είναι παρατημένοι στην τύχη τους παίζοντας μόνο μουσική όλο το 24ωρο, ωστόσο κάποιοι άλλοι ξεχωρίζουν κι έχουν την δική τους πρόταση. Σε ορισμένες των περιπτώσεων, η πρότασή τους είναι καλύτερη κι από τα μεγάλα ραδιόφωνα στις μεγάλες πόλεις.

Σε αυτή την κατηγορία είναι το Ράδιο 1 88 της Ρόδου. Ένας ιστορικός μουσικός ραδιοσταθμός του νησιού που κοντεύει να κλείσει 3 δεκαετίες στον αέρα. Στα FM παίζει ως επί το πλείστον ξένα hits, καινούργιες κυκλοφορίες μαζί με κάποιες επιτυχίες προηγούμενων δεκαετιών, ενώ έχει και γεμάτο πρόγραμμα εκπομπών όλη την εβδομάδα. Στο site του όμως, το radio1.gr φιλοξενεί όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά... 12 θεματικά web radio, καλύπτοντας όλο το φάσμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Μπαλάντες, «Golden 80's», Dance, Lounge, Classic, Rock, «Golden 60's», Disco, Λαϊκά, «Greek Top 40», «Ελληνικός» και Jazz. Ειδικά το τελευταίο είναι κι ένα από τα ελάχιστα του ρεπερτορίου στην χώρα μας. Τα μόνα μεγάλα ραδιόφωνα που παίζουν jazz -κι όχι όλες τις ώρες- είναι εκείνα της ΕΡΤ. Πρόσφατα ένα ανάλογο «πείραμα» έκανε και ο αυτοδιαχειριζόμενος Flash 96, με μεγάλη αποδοχή μάλιστα από φανατικούς του είδους κι όχι μόνο. Χωρίς να ξεχνιέται βέβαια και η περίπτωση του θρυλικού Jazz FM 102.4, στις αρχές των 90's.

Το Ράδιο 1 88 είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, πράγμα που σπανίζει ειδικά στα FM της Αθήνας, την οποία «τρέχει» (και) η Δέσποινα Κρητικού, η οποία κάνει εκπομπές στον Easy 97.2 τα Σαββατοκύριακα και στο Ράδιο 1 τις καθημερινές.