Αντίστροφη μέτρηση για το Mega

Αντίστροφη μέτρηση για το Mega
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη σημερινή απόρριψη από το ΣτΕ ενεργοποιείται εκ νέου η απόφαση του ΕΣΡ που του έβαζε λουκέτο.

05 Οκτωβρίου 2018

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας «μετά την εφαρμογή του ν. 4496/2017 οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους από τη συμμετοχή τους σε προκηρυχθείσα διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης. Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων».

Η Τηλέτυπος Α.Ε. ως γνωστόν δεν κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στον τελευταίο διαγωνισμό για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενώ από τότε μέχρι τώρα το Mega παρέμενε ανοιχτό λόγω των προσφυγών της εταιρείας και 112 εργαζομένων που εκκρεμούσαν. Η παραπάνω ενέργεια του ΣτΕ ισοδυναμεί με την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης 18/2018 του ΕΣΡ, με την οποία το Mega σταματά να εκπέμπει στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Πλέον η Digea θα κληθεί εντός των ημερών να κατεβάσει το σήμα του καναλιού από το μπουκέτο της, αφήνοντάς το να εκπέμπει, αν συνεχίσει, μόνο μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης. Εδώ και 10 μέρες σταμάτησε να ανανεώνεται και η σελίδα του Mega στο facebook, η τελευταία ενεργή παρουσία του καναλιού στο web.