Αν η Digea δεν τους θέλει μία, αυτοί δεν τη θέλουν χίλιες

Αν η Digea δεν τους θέλει μία, αυτοί δεν τη θέλουν χίλιες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μιλάμε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας.

09 Οκτωβρίου 2018

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), η «(DIGEA) ζήτησε ουσιαστικά να απαλλαγεί από το "βάρος" όπως το χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της DIGEA κ. Ν. Μαστοράκης, της εκπομπής του σήματος όλων των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών!».

Η DIGEA ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι ζημιογόνο για την εταιρεία και πρότεινε στους περιφερειακούς σταθμούς να μεταβούν στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ και στην ΕΕΤΤ, προτείνοντας να αναλάβουν οι περιφερειακοί σταθμοί το κόστος του φάσματος. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ αποδέχθηκε την πρόταση της DIGEA.

«Κατόπιν τούτου, δρομολογούνται σοβαρές εξελίξεις ακόμη και πριν την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, αφού αναζητούνται πλέον εναλλακτικές δυνατότητες εκπομπής του σήματός τους, όπως π.χ. με επί πληρωμή μέσω της ΕΡΤ, ώστε να απαλλαγεί η Περιφερειακή Τηλεόραση από τη "λεόντεια και καταχρηστική" σύμβαση, που πολλές φορές έχει καταγγείλει και που υποχρεώθηκε να υπογράψει με τη DIGEA το 2014 μην έχοντας άλλη επιλογή, για να εκπέμπει την επόμενη μέρα, ως μοναδικό τότε πάροχο δικτύου. Η ευθύνη τώρα περνάει στην κυβέρνηση που καλείται να βρει λύση ικανοποιώντας το κοινό πλέον αίτημα και της DIGEA και της Περιφερειακής Τηλεόρασης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΠ.