Έρευνα με «Επιζώντες» σε Μάτι, Ραφήνα, Νέο Βουτζά

Έρευνα με «Επιζώντες» σε Μάτι, Ραφήνα, Νέο Βουτζά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη τραγωδία της 23ης Ιουλίου με την εκατόμβη νεκρών ο Τάσος Τέλογλου έκανε τη δική του καταγραφή…

14 Οκτωβρίου 2018

«Επιζώντες: Μόνοι με την καταστροφή» είναι ο τίτλος της έρευνας που έκανε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και παρουσιάζει αύριο (15/10) στις 20.45. Μία έρευνα που ξεκίνησε μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη τραγωδία σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά με τον Τάσο Τέλογλου να βρίσκεται στις περιοχές που επλήγησαν παρακολουθώντας τους κατοίκους οι οποίοι έμειναν πίσω και γλίτωσαν από τη φωτιά και να αναζητά τον τρόπο που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να γλιτώσουν μέσα από τις φλόγες, όταν κάποιοι άλλοι έχαναν τη ζωή τους; Ο Τάσος Τέλλογλου αφηγείται τα χρονικό της φωτιάς μέσα από την εμπειρία 11 ανθρώπων που συνθέτουν το χρονικό από τις 16.40 που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης μέχρι και τις 19.30 που οι τελευταίοι εγκατέλειψαν το Μάτι αλλά και στη συνέχεια την επιχείρηση διάσωσης που γινόταν στη θάλασσα.

Ανάμεσά τους υπάρχουν εκείνοι που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, εκείνοι που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά και κάποιοι που βρέθηκαν εκεί μόνο για να βοηθήσουν. Την ώρα που το κράτος δεν μπορούσε να παρέμβει υπήρχαν κάποιοι που έμπαιναν και ξανάμπαιναν στη φωτιά και κατάφεραν να σώσουν δεκάδες ψυχές.

Μέσα στις 11 αφηγήσεις και αυτή του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνού, που κάηκε το σπίτι της οικογένειάς του και ήταν ο πρώτος που είπε ότι υπάρχουν νεκροί. Στην εκπομπή παραδέχεται για πρώτη φορά ότι θα μπορούσε να είχε διαταχθεί η εκκένωση της περιοχής…