Ο έκτος παίκτης...

Ο έκτος παίκτης...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη στη διεκδίκηση άδειας καναλιού εθνικής εμβέλειας αλλάζει την κατάσταση…

19 Οκτωβρίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Από τη στιγμή που ο μεγαλοεφοπλιστής ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της μικρής οθόνης δημιουργούνται νέες συνθήκες σε ένα περιβάλλον που ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί. Ο Β. Μαρινάκης που διαθέτει ήδη δύο εφημερίδες, «Νέα» και «Βήμα», τις ιστοσελίδες τους, το «Αργος» που είναι και το μοναδικό πρακτορείο διανομής εφημερίδων, την εκτυπωτική μονάδα «Ίριδα» κατά 50% κ.α., τώρα θέλει και πάλι άδεια εθνικής εμβέλειας και μάλιστα όχι θεματική αλλά γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Κάτι που κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι ακριβώς επιδιώκει καθώς θα γίνει ο… έκτος παίκτης. Μια κίνηση που βάζει σε σκέψεις όπως είναι αναμενόμενο και τους άλλους πέντε αδειούχους καναλάρχες: Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) Δημήτρης Κοντομηνάς (ALPHA), Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ-1), Γιάννης Βαρδινογιάννης (STAR) αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη το κανάλι του οποίου (E TV) μετονομάζεται σε Open και ετοιμάζεται να μπει στη «μάχη» με νέο πλήρες πρόγραμμα από τις 24/10.

Να θυμίσουμε ότι ο μεγαλοεφοπλιστής στην πρώτη αδειοδοτική διαδικασία (που ακυρώθηκε τελικά από το ΣτΕ) είχε εξασφαλίσει στον πλειστηριασμό την τέταρτη (και τελευταία τότε) άδεια εθνικής εμβέλειας δίνοντας 73,9 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη διαδικασία όμως με το ποσό εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ (που ήταν και το τελικό αφού δεν υπήρξαν περισσότεροι από επτά ενδιαφερόμενοι) αποφάσισε να μη συμμετάσχει και κάπως έτσι έμειναν τελικά αδιάθετες δύο άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Β. Μαρινάκης με αυτήν την άδεια θα επιχειρήσει να βάλει και πάλι σε κανονική λειτουργία το MEGA στο οποίο παραμένει μεγαλομέτοχος ή θα θελήσει να χτίσει ένα νέο κανάλι από την αρχή. Όποια πάντως κι αν είναι η επιλογή του θα αλλάξει για τα καλά τα δεδομένα στη συγκεκριμένη αγορά ενώ με αυτήν την κίνηση ενισχύει σημαντικά τον μιντιακό του όμιλο. Πολλοί λοιπόν τώρα αναζητούν και δικαιολογημένα απαντήσεις στο γιατί ο μεγαλοεφοπλιστής αποφάσισε ξαφνικά να ξαναμπεί στο παιχνίδι της μικρής οθόνης και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η διείσδυση στο χώρο της τηλεόρασης ελεύθερης λήψης…

Υ.Γ.: Δεν αποκλείεται να υπάρξει και έβδομος παίκτης (ενδιαφερόμενος για την ώρα) αλλά η... περιπέτεια θα αρχίσει αν υπάρξει όγδοος! Κι αυτό γιατί τότε θα πρέπει να γίνει πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ!