To χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες

To χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο 6ος που εμφανίστηκε ξαφνικά για τη μία από τις δύο αδιάθετες άδειες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλαδή, τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα.

24 Οκτωβρίου 2018

Τι θα συμβεί και πότε μέσα στο επόμενο διάστημα. 

1) Το ΕΣΡ θα εκδώσει προκήρυξη για το διαγωνισμό. Θα αφορά και τις δύο άδειες. Υπολογίστε κανά μήνα περίπου, τέλη Νοεμβρίου δηλαδή.
2) Η προκήρυξη θα δημοσιευτεί σε 2 εφημερίδες του εσωτερικού και μία του εξωτερικού.
3) Από εκείνη τη στιγμή θα αρχίζουν να μετρούν 45 ημέρες, διάστημα συγκεκριμένο για τους διεθνείς διαγωνισμούς.
4) Στο τέλος του 45ημέρου θα κατατεθούν οι φάκελοι των ενδιαφερομένων. Θα βρισκόμαστε γύρω στα μέσα Ιανουαρίου.
5) Αν συμμετάσχει μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πάρει τη μία από τις δύο άδειες πληρώνοντας, σε 10 χρόνια, 35 εκατ. ευρώ συνολικά (η πρώτη δόση θα είναι 3,5 εκατ. ευρώ). Υπολογίστε ένα διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που θα τελειώσει το 45ημέρο μέχρι καταστεί οριστικά αδειούχος. Να ολοκληρωθούν δηλαδή οι έλεγχοι στον φάκελο με τα δικαιολογητικά, να γίνουν και να συζητηθούν οι ενστάσεις, να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» κ.ο.κ.
6) Αν εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη καταθέσει και άλλος φάκελο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης λόγου χάριν, θα έχουμε δύο υποψηφίους για δύο τηλεοπτικές άδειες. Κανένα μπέρδεμα, θα πάρει ο καθένας την άδειά του (με το ανάλογο τίμημα) και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι (και ο Νίκος Παππάς ακόμα περισσότερο που θα έχει... ξεπουλήσει προσθέτοντας 245 εκατ. ευρώ στον κρατικό κορβανά).
7) Αν εμφανιστεί ξαφνικά και τρίτος υποψήφιος. το ΕΣΡ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης για την κάθε άδεια τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
8) Από τη στιγμή που θα πάρουν άδεια οι ενδιαφερόμενοι (γύρω στον Απρίλιο-Μάιο αν δεν θα υπάρξει δημοπρασία) θα έχουν διορία ένα εξάμηνο για να στήσουν το κανάλι σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος: 400 εργαζόμενοι, εξοπλισμός, κτιριακές εγκαταστάσεις, πρόγραμμα κ.ο.κ.