Δεν πήγε κανένας να χτυπήσει τη συχνότητα

Δεν πήγε κανένας να χτυπήσει τη συχνότητα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Άγονος ο πλειστηριασμός του VFM 88.3, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, κανένας δεν κατέθεσε προσφορά.

30 Οκτωβρίου 2018

Δεν βγήκε τελικά «λευκός καπνός» για τον ραδιοσταθμό, καθώς δεν προσήλθε κάποιος ενδιαφερόμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να καταθέσει προσφορά για αποκτήσει «πακέτο» την άδεια και τα μηχανήματά του. Η τιμή εκκίνησης ήταν στις 440.000 ευρώ, η οποία -όπως είναι φυσικό- θα πέσει στον επόμενο πλειστηριασμό. Το περίεργο είναι που τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικοί όμιλοι είχαν ενδιαφερθεί αλλά σήμερα δεν προσήλθε κανένας. Ισως γιατί το ΕΣΡ ενημέρωσε τον σύνδικο πως η πτωχευμένη εταιρία δεν έχει δικαίωμα εκπομπής

Ο VFM 88.3, θυμίζουμε, είναι εκτός αέρα τα τελευταία 3,5 χρόνια και «άστεγος» τα τελευταία 5,5. Αρχικά, τον Ιανουάριο του 2015 η άδειά του ανακλήθηκε από το ΕΣΡ με την απόφαση 4/2015, με την αιτιολογία ότι δεν εξέπεμπε πρόγραμμα, δεν απαντούσε στις κλήσεις του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και εις βάρος της (πτωχευμένης, πλέον) εταιρείας του είχαν κατατεθεί αγωγές από εργαζόμενους του σταθμού.

Ομως, 6 μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 2015, βγήκε νέα απόφαση του ΕΣΡ που έδινε πίσω στον VFM 88.3 την άδειά του, μετά από αίτηση θεραπείας που έκανε ο σύνδικος πτώχευσης της «Ραδιοφωνικός Σταθμός V FM 88,3 A.E.», επικαλούμενος την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και τον πτωχευτικό νόμο. Εκεί το ΕΣΡ δέχτηκε ότι το κλείσιμο του VFM 88.3 ήταν «αναγκαστικό και όχι εκούσιο», λόγω της πτωχευτικής διαδικασίας, και ότι έπρεπε να επιστραφεί στον ραδιοσταθμό η άδεια για να γίνει ομαλά ο πλειστηριασμός του, κάτι που έγινε. Αυτό βέβαια δεν συνάδει με την τελευταία εξέλιξη.