Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και το management των ραδιοφώνων του Alpha

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και το management των ραδιοφώνων του Alpha
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στο μουσικό ραδιόφωνο, με τον Δίεση 101.3 και τον Δρόμο 89.8, πλέον θα διαχειρίζεται και ένα ενημερωτικό.

31 Οκτωβρίου 2018

Το deal της χρονιάς στον χώρο των media είναι γεγονός, το μόνο που μένει πλέον είναι η έγκρισή του από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το πάνω χέρι στον Alpha TV, τoν Alpha 98.9 και τον Alpha 96.5 θα έχει πλέον η οικογένεια Βαρδινογιάννη, με την άμεση συμμετοχή όμως και του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο τελευταίος θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό του μόνο τα τοπικής εμβέλειας Channel 9 Αθήνας και Κανάλι 9 Θεσσαλονίκης, όπως περίπου έγινε και με την σύμπραξή του με τους Γερμανούς του RTL πριν 10 χρόνια.

Ως προς το σκέλος που αφορά τους δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, η θυγατρική εταιρεία της Motor Oil «SEILLA ENTERPRISES LIMITED» μαζί με την «ALPHA MEDIA GROUP LIMITED» που ελέγχει η Μαρία Κοντομηνά, κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, συνέστησαν από κοινού την «NEVINE HOLDINGS LIMITED», στην οποια 1002 μετοχές κατέχει η πλευρά Βαρδινογιάννη -τα δικαιώματα ψήφου σε δύο από αυτές εκχωρούνται στον Δημήτρη Κοντομηνά ως φυσικό πρόσωπο- και 998 η πλευρά Κοντομηνά.

Η «NEVINE HOLDINGS LIMITED» εξαγόρασε το 99,94% της «ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε.» (Alpha 98.9) και το 100% της «ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.» (Alpha 96.5). Όλες οι μετοχές στους ραδιοσταθμούς που εξαγοράστηκαν ανήκαν στην «SIXOMEN LIMITED», εταιρεία όπου συμμετέχουν επιχειρήσεις του ομίλου ΔΕΜΚΟ. Βάσει της συμφωνίας, την καθημερινή διαχείριση και των δύο σταθμών θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος που θα ορίζεται από την «SEILLA ENTERPRISES LIMITED».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι o έλεγχος του Alpha 98.9 και του Alpha 96.5 περνά στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Έχοντας δύο ακόμα μουσικά ραδιόφωνα μέσω της «Star Επενδυτικής», τον Δίεση 101.3 και τον Δρόμο 89.8, θα δοκιμάσει την τύχη της και στο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο. Μόνο που εκεί ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο σκληρός, με το «δίπολο» του ΣΚΑΪ 100.3 και του Real 97.8 να κυριαρχεί, και τους υπόλοιπους να ακολουθούν πολύ πιο κάτω.

Τα τελευταία χρόνια ο Alpha 98.9 κινείται σε πολύ «χαμηλές πτήσεις», μη μπορώντας να ξεπεράσει το 2% στις ακροαματικότητες και να κοντράρει τους άμεσους ανταγωνιστές του. Η κίνηση αυτή ίσως του δώσει μια νέα ώθηση, αν υπολογιστεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα γίνει από το νέο εταιρικό σχήμα. Ομοίως και για τον Alpha 96.5, που είναι πιο πολύ talk radio με αναμετάδοση εκπομπών της Αθήνας και τοπικό πρόγραμμα.